Ciclisme

L’etapa reina del Giro, per a Santiago Buitrago

Thomas ataca Roglic, que li retalla 3 segons i en té 26 per a la cronoescalada final

Santiago Buitrago és el guanyador de l’etapa 19 del Giro, amb 183 quilòmetres i. 5.400 metres de desnivell positiu acumulat pels cinc ports, de 1a i 2a i la meta als Tres Cims de Lavaredo (1a, 2.304 m d’altitud). El colombià del Bahrain era el més fort de l’escapada i feia tot sol els últims 1,5 quilòmetres en solitari. Thomas ha atacat a 500 metres i s’ha endut Roglic a roda, a qui treia 29 segons en la general que quedaven en 26.

La cronoescalada de demà, de 18,6 quilòmetres amb final a Monte Lussari (1a), definirà la general i Primoz Roglic ja l’ha començat a escalfar amb la bici que duia en l’últim port –la canviava abans d’acabar la darrera baixada–, d’un sol plat amb 40 dents i pinyons de 44 (gran) a 10 (petit).

La fuga del dia comptava amb 15 homes a 100 quilòmetres per acabar i amb una diferència que s’arribaria a acostar als 8 minuts i a 30 quedaven 7 homes amb 6:45. A 14 en quedaven 4 amb 5:55: Michael Hepburn (Jayco), Santiago Buitrago (Bahrain), Magnus Cort Nielsen (EF) i Derek Gee (Israel). Gee afrontava els últims 6 quilòmetres amb uns metres i Nielsen es despenjava, quan el pilot anava estirat per l’Ineos a 3:30.

El colombià atrapava el canadenc després de dur-lo a molt curta distància en la part més dura de l’ascensió, a 1,5 per arribar a dalt en solitari. En aquell mateix punt Joao Almeida (UAE) exprimia Geraint Thomas (Ineos) i Primoz Roglic (Jumbo), que llançava el contraatac amb el mallot rosa seguint-lo i el portuguès atrapant-los, ja al darrer quilòmetre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)