El BM Granollers tomba el Göppingen (31-29) i lluitarà pel títol de la Lliga europea contra el Füchse

L’equip granollerí, que perdia 16-18 al descans, reacciona a la segona part i consuma una altre gesta a Flensburg

El Fraikin BM Granollers ha escrit un altre capítol de la seva impressionant història en aquesta edició de la Lliga europea i ja s’ha plantat a la final després de tombar un altre gegant continental, el Göppingen alemany, per 31-29. El Flens-Arena ha estat testimoni d’una altra gesta de l’equip granollerí, que demà (18 h per Esport 3) pugnarà pel títol europeu contra el Füchse de Berlín. Les aturades de Rangel Luan, la solidesa defensiva en el tram decisiu de partit, l’experiència d’Antonio García i la determinació de Jan Gurri (9 gols sense errades) i Faruk Yusuf (6) han estat alguns dels factors determinants de la victòria catalana.

El Göppingen, liderat pel gegant Blagotinsek (2,03 m) en defensa i Sarac en atac, ha colpejat primer (3-6). Però aleshores ha aparegut el porter amb millors números de la competició. Les aturades de Rangel Luan han donat ales al Granollers. L’equip vallesà havia estat molts minuts sense veure porteria, però amb un tres i no res ha anotat un parcial de 4-0 i ha capgirat el resultat (7-6). Amb Gurri especialment inspirat, s’ha entrat en una fase d’intercanvi de gols. El tècnic del Göppingen ha optat per canviar l’inquilí de la porteria, amb l’entrada de Daniel Rebmann per Marin Sego. Les intervencions de mèrit del porter de l’equip alemany i les seves ràpides transicions, especialment en els contragols, penalitzaven el conjunt d’Antonio Rama, que ha arribat al descans amb desavantatge (16-18).

Després de la represa el Göppingen obria l’escletxa fins als 3 gols (18-21). Però el Granollers encara tenia moltes coses a dir en aquesta semifinal. Marc Guàrdia també ha tingut el seu moment de gloria. Ha aturat un penal i tot seguit un contraatac molt clar de Schiller. L’equip vallesà tornava a agafar aire, i amb un contraatac rubricat per Yusuf i la verticalitat de Gurri capgirava el resultat (24-22). Kozina i Schmidt trencaven la sequera germànica en una fase del partit amb diverses alternatives. El Granollers entrava en la fase decisiva del partit amb les idees més clares. Sòlid en defensa, i amb la determinació de Gurri, Franco i Yusuf arribaven als últims 5 minuts amb dos gols de renda (29-27). Malus retallava diferències (29-28) i el partit s’escalfava. El Göppingen s’extralimitava en les seves accions defensives. Yusuf ha rebut un cop de colze que no ha estat penalitzat i just després Gurri rebia una altra falta que ha provocat la segona exclusió de Blagontinsek (58’). L’equip vallesà aprofitava la superioritat amb un gol de Salinas que posava peu i mig a la final (30-28). Encara hi hagut temps per un gol per banda, que certificava Gurri amb el 31-29 final i l’esclat d’èxtasi per a l’afició granollerina.