La penúltima fita a Flensburg

Handbol. El Fraikin BM Granollers allarga el seu idil·li amb la lliga europea amb el triomf contra el Göppingen i avui estarà en disposició de lluitar pel quart títol continental contra el Füchse de Berlín

Granollers 31 Göppingen 29

FRAIKIN BM GRANOLLERS:Rangel (1); Yusuf (6), Torriani (1), Salinas (3), Reguart, Franco (5), García (6, 1 p.) –set inicial–; Guàrdia (p.s.), Gurri (9), Romero, Rey, De Sande, Amigó, Guijarro, Castillo i Roca.FRISCH AUF GÖPPINGEN:Sego; Kneule (1), Sarac (5), Blagotinsek, Schiller (4, 3 p.), Gulliksen (3), Kozina (5) –set inicial–; Rebmann (p.s.), Neudeck, Duarte, Lindenchrone (4), Heymann (1), Goller, Hermann, Malus (2) i Schmidt (4).PARCIALS:2-4, 3-6, 6-6, 9-10, 13-15, 16-18; 18-21, 22-22, 24-22, 25-26, 29-27 i 31-29.ÀRBITRES:A. Konjicanin i D. Konjicanin. Exclusions: Amigó (2’ i 36’), García (28’) i Yusuf (37’), per part del Granollers; i Kneule (6’), Blagotinsek (30’ o 58’) i Schmidt (50’), per part del Göppingen.PÚBLIC:Uns 6000 espectadors al Flens-Arena de Flensburg, uns 200 provinents de Granollers.

Montpeller 29 Füchse Berlín 35

MONTPELLER HB:Desbonnet; Villeminot (4), Pellas (1), A. Lenne (2), Skube (5), Porte (1), Y. Lenne (6) –set inicial–; Bolzinger (p.s.), Berthier, Tskhovrebadze, Bos (6, 5 p.), Fernández, Panic, Konan, Jensen i Nacinovic (4).FÜCHSE BERLÍN:Milosavljev; Andersson (1), Lindberg (8, 4 p.), Gidsel (6), Freihöfer (1), Kopljar (1), Marsenic (6) –set inicial–; Kireev (p.s.), Wiede (2), Darj (2), Holm (3), Litchtlei, Langhoff, Vujovic (5) i Weber.PARCIALS:3-3, 7-5, 10-8, 13-11, 15-13, 16-16; 18-20, 19-23, 20-25, 22-28, 25-32 i 29-35.ÀRBITRES:D. Accoto i R. Accoto. Exclusions: Pellas (22’), Konan (28’), A. Lenne (33’), Villeminot (36’ i 40’) i Nacinovic (38’), per part del Montpeller; i Andersson (8’), Marsenic (9’) i Darj (27’) per part del Füchse.

El Fraikin BM Granollers manté el seu idil·li amb Flensburg i avui contra el Füchse de Berlín (18 h, Esport3) estarà en condicions de pugnar pel títol de la lliga europea, la que seria la seva quarta corona continental. El matagegants d’Europa va escriure contra el Göppingen un altre capítol de la seva trajectòria triomfal d’un curs per emmarcar. La pissarra d’Antonio Rama va funcionar després de la represa i va corregir els problemes en els replegaments que tant havien penalitzat en la primera meitat (16-18). Els retocs tàctics, la solidesa defensiva en el tram decisiu, amb un Rangel Luan (14 aturades amb un 33% d’encert) determinant sota els pals, i la clarividència d’un inspirat Jan Gurri (9 gols de 9 intents) van acabar tombant el totpoderós conjunt germànic.

El Göppingen, liderat pel gegant Blagotinsek (2,03 m) en defensa i Sarac en atac, va colpejar primer (3-6). Aleshores va aparèixer en escena el porter amb millors números de la competició. Les aturades de Rangel van donar ales al Granollers. L’equip vallesà havia estat molts minuts sense veure porteria, però en un tres i no res va segellar un parcial de 4-0 que capgirava el resultat (7-6). Amb Gurri especialment inspirat, es va entrar en una fase d’intercanvi de gols. El tècnic del Göppingen va optar per canviar l’inquilí de la porteria, amb l’entrada de Rebmann per Sego. Les intervencions de mèrit del porter alemany i les seves ràpides transicions, especialment en els contragols, castigaven el conjunt de Rama, que va arribar al descans amb desavantatge (16-18).

Retocs tàctics

Després de la represa el Göppingen va obrir l’escletxa fins als tres gols (18-21), però el Granollers encara tenia moltes coses a dir en aquesta semifinal. Marc Guàrdia també va tenir el seu moment de glòria. Va aturar un penal i tot seguit un contraatac molt clar de Schiller. L’equip vallesà tornava a agafar aire, i amb un contraatac rubricat per Yusuf i la verticalitat de Gurri va capgirar el resultat (24-22). Kozina i Schmidt van trencar la sequera germànica en una fase del partit amb diverses alternances. El Granollers va enfilar la fase decisiva del partit amb les idees més clares. Sòlid en defensa, i amb la determinació de Gurri, Franco i Yusuf va arribar als últims cinc minuts amb dos gols de renda (29-27). El partit s’escalfava per moments. Yusuf va rebre un cop de colze que no va ser penalitzat i just després Gurri era objecte d’una altra falta que va provocar la segona exclusió de Blagontinsek (58’). L’equip vallesà aprofitava la superioritat amb una bona connexió amb Salinas, que posava peu i mig a la final (30-28). Encara hi va haver temps per a un gol per banda i perquè Gurri coronés un partit rodó amb el definitiu 31-29.

El Füchse reacciona

En la primera semifinal, el Füchse de Berlín va vèncer amb autoritat el Montpeller (29-35). L’equip occità va marcar el ritme en la primera meitat, però va ser incapaç d’arribar al descans amb avantatge (16-16). Sota la batuta de Gidsel i amb grans intervencions de Milosavljev, el conjunt germànic ja no va perdonar després de la represa i va posar la directa cap a la final.

En la segona part hem sabut arreglar el problema del replegament i hem estat més durs defensivament
Antonio Rama
Estem molt orgullosos i ara toca recuperar els jugadors perquè ens espera un altre rival duríssim
Encara estic flotant; estic molt content i amb ganes que arribi la final perquè Flensburg ja és com casa nostra