Tennis

Alcaraz derrota Djokovic i es consagra a Wimbledon

Carlos Alcaraz (1) s’ha doctorat avui a Wimbledon amb 20 anys superant ni més ni menys a que a Novak Djokovic (2) en la final més esperada i obté el seu segon títol de gran eslam després d’haver-se estrenat l’any passat en l’obert dels Estats Units: 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6 i 6-4 en una final de gran nivell, maratoniana i apassionant de 4h43. El murcià, que apuntala a més la seva condició de número 1 del tennis mundial per davant precisament del serbi, va estrenar el seu palmarès sobre herba fa poques setmanes a Queen’s i ha demostrat la seva adaptació meteòrica a la superfície davant d’un rival superlatiu i molt expert en les grans cites que duia 34 triomfs seguits al torneig i que havia guanyat les quatre últimes edicions. El serbi, que segueix liderant la cursa per la història, aspirava al seu 24è títol gran eslam després de vèncer enguany a Austràlia i Roland Garros. Alcaraz, que ha exhibit tota la seva gamma de recursos –potència, deixades, globus–obté el seu dotzè títol ATP des de 2021 i es consagra a la catedral tant pel seu títol com pel mètode, sempre espectacular i agressiu en un partit en què, paradoxalment, ha començat ben espès. Una dada estadística que reflecteix el mètode d’Alcaraz és que ha connectat 66 cops guanyadors per només 32 del seu rival. I només ha comès cinc errors no forçats més: 45 per 40.

Djokovic ha atropellat Alcaraz en un primer set de videoteca constatant un alt grau de fiabilitat en les restades i des del fons de la pista, lliscant sobre l’herba com un ballarí. Alcaraz ha tingut una primera pilota de trencament en el primer joc però ha estat un miratge. El serbi ha signat dos breaks seguits en el segon i el quart joc i s’ha imposat per un contundent 6-1. Alcaraz ha millorat sensiblement i ha trencat en el segon joc del segon parcial (2-0). Nole ha reaccionat de seguida (2-2) en el marc d’un partit molt més igualat. El set s’ha resolt en un tie-break esquizofrènic. Djokovic s’ha avançat per 3-0, Alcaraz ha empatat (3-3) i el serbi ha tingut amb 6-5 la primera pilota per segellar el triomf parcial. Però ha notat la pressió, ha malbaratat l’oportunitat en la seva fase més dubitativa i el murcià ha empatat el partit amb una restada guanyadora.

Amb un Alcaraz cada vegada més inspirat, el partit s’ha acabat de capgirar com un mitjó. El murcià ha trencat de nou en el primer joc del tercer parcial i ha signat un segon break mortal en el cinquè (4-1). Ha estat un joc clau de 26 minuts en què Djokovic ha salvat sis pilotes de ruptura i ha acabat claudicant en la setena, força esgotat físicament. Per això, en els dos darrers jocs del set, ha buscat solucions d’emergència que no li requerissin un desgast excessiu: tirs directes i pujades a la xarxa infructuoses (6-1).

Djokovic ha salvat dues pilotes de trencament en el segon joc del quart acte, en una fase de neguitor i d’esplendor d’Alcaraz. El serbi, però, s’ha aferrat a la pista i ha sabut regirar la dinàmica, amb una ruptura en el cinquè joc que li ha permès frenar l’ímpetu del seu rival, guanyar el set i forçar el cinquè i definitiu parcial: 6-3 amb un segon trencament materialitzat amb doble falta d’Alcaraz. El cinquè, amb tots dos altre cop a ple rendiment i el públic absolutament entregat, ha estat un gran espectacle. El trencament del murcià en el tercer joc li ha permès anar per davant i quan havia de matar el partit, no li ha tremolat el pols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)