Hoquei sobre herba

Catalunya esgarrapa un empat a l’Índia (5-5) al Martí Colomer de Terrassa

L’equip masculí remunta un 2-5 per acabar signant les taules i el femení cedeix per 0-3 en l’acte central del centenari de la federació catalana

La selecció de Catalunya ha demostrat el seu potencial esgarrapant un empat (5-5) contra l’Índia, medallista de bronze olímpica, en el partit amistós disputat a l’Estadi Martí Colomer i que era un dels actes centrals del centenari de la Federació Catalana d’Hoquei sobre Herba. Prèviament, l’equip femení havia cedit per 0-3.

La selecció masculina de Catalunya ha començat amb molt de ritme i ha vist porteria gràcies a un penal córner, en què ha funcionat a la perfecció la connexió entre Aleix Bozal i Iñaki Zaldua (4’). Els amfitrions tenien la possessió de pilota, però el conjunt indi s’ha anat activant i abans del descans ha capgirar el resultat amb tres penals-córners executats per via directe pel seu capità, Harmanpreet Singh, els dos primers, i Varun Kumar. Catalunya també ha disposat de dos penals, però en aquest cas no ha vist porteria. En la segona meitat, l’equip d’Oriol Torras ha retallat diferències amb una bona internada per la dreta d’Iñaki Zaldua, que Marc Recasens ha rematat a gol. L’alegria li ha durat ben poc a Catalunya perquè l’equip asiàtic ha replicat d’immediat amb un gol de Dilpreet Singh i el tercer de Harmanpreet, aquest de stroke (2-5). Però Catalunya no havia dit l’última paraula. Zaldua contiuava trobant espais per la banda dreta i aquest cop servia a Pepe Cunill perquè anotés el tercer gol local. Marc Miralles, de penal córner, i Jordi Bonastre, a 4:44 pel final, han signat la remuntada final.

Sense premi

En el duel femení, el combinat indi ha demostrat lògicament un millor acoblament, tot i que l’equip de Sílvia Bonastre no ha perdut mai la cara al partit. De fet, en els últims deu minuts ha disposat de tres penals córner i fins i tot s’ha jugat la carta de jugar sense portera per intentar marcar un gol, però no ha tingut recompensa. Les autores dels gols visitants han estat Deepika, de penal-córner, en el primer quart, Kumari (32’) i Lalremsiami (41’).