Ciclisme

Sap més el dimoni per vell que per dimoni

Rui Costa, que el 2013 va guanyar el mundial que havia de ser de Purito, s’endú la quinzena etapa de la Vuelta, a Navarra

Rui Costa (1986) forma part de la història negra del ciclisme català des que el 2013, a Florència, va guanyar el mundial que estava destinat a ser de Joaquim Rodríguez, que es penjava la plata plorant amb Alejandro Valverde de cooperador necessari del guanyador; tercer. Vincenzo Nibali era l’altre aspirant al mallot irisat quan el Purito, pletòric, s’encarava a l’últim quilòmetre en solitari. Costa va saltar i el murcià no li va agafar la roda per frenar-lo i va permetre que es veiés el desenllaç més previsible. També van ser tres els aspirants a la quinzena etapa de la Vuelta ahir, amb Santiago Buitrago havent treballat de valent en l’última pujada i Lennard Kämna, que havia guanyat el diumenge abans, atrapant-los dos cops –el primer pujant i el segon després de caure en un revolt, baixant– aprofitant la manca de col·laboració de Costa amb el colombià, que deu anys després conserva la punta de velocitat que li permet superar els menuts escaladors, que s’hi deixen el cos i l’ànima, en els esprints.

Compte enrere

Dia a l’oficina, el segon seguit, per als Jumbo, que amb Remco Evenepoel a l’atac des de l’inici per formar la fuga –ahir al quart intent del belga, que es consolida en el lideratge de la muntanya– afronta l’última setmana amb l’única preocupació de veure com resolen, els tres primers de la general, l’ordre a Madrid. L’escapada era de 15 homes amb el campió del món de contrarellotge coronant primer els dos primers ports, i en l’últim –segon pas per Zuarrate (2a)– eren Buitrago i Costa els que agafaven mig minut en la pujada respecte al guanyador de la Vuelta fa un any. Temps suficient perquè Costa tingués la capacitat per no fer res fins a l’arribada, quan va alçar els braços.

Etapa 15 (158,5 km)
1r R. Costa (Intermarché) 3h30:56
2n L. Kämna (Bora) m. t.
3r S. Buitrago (Bahrain) m. t.
4t R. Evenepoel (Soudal) a 0:02
5è A. Kron (Lotto) m. t.
19è S. Kuss (Jumbo) a 2:52
27è D. de la Cruz (Astana) m. t.
40è M. Soler (UAE) m. t.
95è J. Nicolau (Caja Rural) a 11:43
101è A. Balderstone (Caja Rural) m. t.
General (2.228,1 km)
1r S. Kuss (Jumbo) 54h38:42
2n P. Roglic (Jumbo) a 1:37
3r J. Vingegaard (Jumbo) a 1:44
4t J. Ayuso (UAE) a 2:37
5è E. Mas (Movistar) a 3:06
M. Soler (UAE) a 3:10
7è M. Landa (Bahrain) a 4:12
11è D. de la Cruz (Astana) a 9:25
15è R. Evenepoel (Soudal) a 16:22
92è. J. Nicolau (Caja Rural) a 2h16:05
97è. A. Balderstone (C. Rural) a 2h21:00
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)