Vela

Exhibició del Team New Zealand, que s’imposa en les tres mànegues d’entrenament

L’Emirates Team New Zealand, al comandament de Peter Burling i Nathan Outteridge, s’ha imposat amb claredat en les tres mànegues de la regata oficial d’entrenament de la Prova Preliminar de la 37a copa de Amèrica que avui s’ha disputat als camps de regates de Vilanova i la Geltrú.

Com s’esperava, els equips han pres molt seriosament les regates de pràctiques i han anat al límit. Tots els equips tenia molt clar que guanyar la sortida era clau i han presentat batalla des del començament. L’Emirates Team New Zealand ha sortit com una exhalació en la primera mànega i l’Orient Express Racing Team francès, amb Quentin Delapierre i Kevin Peponnet, han sorprès atacant amb l’American Magic de Tom Slingsby i Paul Goodisson.

Els oceànics han envoltat primer la balisa d’estribord, el Luna Rossa amb Jimmy Spithill i Francesco Bruni era segon i l’Orient Express tercer.

La flota s’ha dividit, l’Orient Express ha perdut posicions i la victòria ha estat neozelandesa amb l’American Magic, segon i el Luna Rossa, tercer.

El vent ha caigut a 7 nusos (12 km/h) en la segona mànega i l’Orient Express ha sorprès sortint ràpid. ’Luna Rossa’ i ’Emirates Team New Zealand’ els han seguit, però un error dels francesos els ha condemnat i una gran maniobra neozelandesa amb Nathan Outteridge sensacional s’ha posat líder i, a més el control de vol a càrrec d’Andy Maloney i l’ajustament de vela en ala de Blair Tuke ha acabat d’arrodonir el seu triomf.

A la tercera mànega, l’Emirates Team New Zealand i l’INEOS Britannia han optat per una sortida amurada a babord amb Ben Ainslie colpejant l’extrem del vaixell del comitè amb l’ETNZ a sobrevent. Luna Rossa ha optat per una sortida a estribord i l’ha superat amb potència i ritme.

Luna Rossa ha agafat el comandament, però Peter Burling i Blair Tuke s’han col·locat al davant ràpidament i ja han estat inabastables. Luna Rossa ha estat novament segon i American Magic, tercer.

Per demà, divendres, dia 15, s’iniciarà la competició amb tres mànegues barlovent sotavent puntuables a partir de les 15.30 hores. S’esperen vents de component sud-sud-oest de 8-9 nusos (14-16 km/h) amb possibilitat de pluges a la tarda.

La presentació

Els sis timoners dels equips que competiran a la Regata Preliminar de Vilanova i la Geltrú, que avui s’inicia amb l’entrenament oficial al camp de regates de la competició, han coincidit que aquesta és una gran oportunitat de saber com es troben en aquests moments. El neozelandès Peter Burling, timoner de l’Emirates Team New Zealand, ha indicat que competir amb AC40, tots iguals, vindrà a posar en situació com està el seu equip i com estan la resta. “Serà la primera vegada, des de la final del 2021, que ens veurem al camp de regates i serà molt emocionant”, ha apuntat.

Sir Ben Ainslie, timoner de l’’INEOS Britannia’, ha assegurat sobre el seu equip que “és una gran ocasió” per veure el que poden millorar “en el rendiment de les tripulacions i competir tots amb el mateix vaixell ho iguala tot”. “Veurem si millorem i si podem guanyar”, ha afegit. L’australià Tom Slingsby, timoner de l’’American Magic’ nord-americà, ha reconegut que és “meravellós” per a ell, “després d’haver competit en altres Copes de l’Amèrica com a estrateg i tàctic, fer-ho ara amb la responsabilitat que comporta el lloc de timoner”. Alhora, ha comentat que estan “a un bon nivell competitiu, amb un gran equip i això és una gran oportunitat de demostrar-ho”.

El suís Arnaud Psarofaghis, timoner de l’’Alinghi Red Bull Racing’ i debutant en una Copa Amèrica, que avui feia 35 anys, ha expressat que per al seu equip “és molt important” aquesta regata preliminar perquè serà la primera vegada que competeixin des del 2010 i, per això, ha afegit que estan “amb moltes ganes” i que necessiten competir.

L’italià Francesco Bruni, timoner del ’Luna Rossa Prada Pirelli’, ha avançat que tenen un sol AC40 i que el reben aquesta tarda. Per això, ha afegit que han entrenat menys, però ha sostingut que han realitzat “bones sessions a Barcelona” i que estan “preparats per competir”.

El francès Quentin Delapierre, timoner de l’Orient Express-Team France, també debutant a la Copa Amèrica i últim equip en arribar a Barcelona, ha recordat que han tingut menys entrenament que els altres equips, per la qual cosa han de “pressionar fort” per posar-se “Al nivell dels altres.” “Això és un gran repte per a nosaltres i ho volem aprofitar”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)