L’Astralpool Sabadell perd contra el Brescia en els penals en la Champions (9-10)

L’Astralpool Sabadell ha perdut per 9-10 en la tanda de penals (1-1, 0-1, 1-1 i 3-2 i 4-5 en els penals) contra el Brescia en la primera jornada del grup A de la Champions. L’equip de Quim Colet guanyava per 5-3 a 2:13 del final després de picar molta pedra i de les aturades d’Edu Lorrio, però el visitant Max Irving, amb dos gols, ha forçat els penals (5-5). La curiositat estadística del partit ha estat el malbaratament per part de tots dos equips de les accions de superioritat. Els locals han marcat mitjançant Alberto Barroso en la novena i li han agafat el gust en la desena (2/11). El Brescia ha marcat només la desena, però ha forçat la tanda de penals. L’equip italià suma dos punts i el català se n’endú un pel fet d’haver perdut en els penals. Un triomf net val tres punts.

El conjunt vallesà, que ara haurà d’afrontar tres partits seguits fora de casa en un calendari de la màxima exigència, ha estat molt espès en atac en el dos primers quarts –cinc superioritats desaprofitades–i les nou aturades del seu porter Edu Lorrio l’han mantingut dins del partit. Per sort, els italians tampoc no han estat gens inspirats en les jugades de superioritat, confirmant la tendència de predomini de les defenses i els porters. Sigui com vulgui, Javi Bustos ha avançat el Sabadell guanyant l’esquena la seu defensor. El Brescia ha reaccionat i ha arribat al descans amb avantatge (1-2). L’equip de Quim Colet ha empatat per fi en el tercer quart mitjançant Guus van Ijperen, però els visitants s’han avançat de nou de seguida de penal llançat per Vicenzo Renzuto, que ja havia fet el primer del seu equip. El madrileny Alberto Barroso ha donat esperances en l’últim quart en superioritat (3-3). I Blai Mallarach, tot just en el seu tercer llançament, ha situat al Sabadell per davant (4-3) a 4:26 del final capgirant la dinàmica del partit. Renzuto ha estat exclòs definitivament a 2:31 i Kanstantsin Averka ha clavat el 5-3 altre cop en superioritat. Javi Bustos també ha estat exclòs i el nord-americà Irving, de penal, ha afegit incertesa a 1:51 del final. El Brescia ha afrontat la seva desena superioritat a 1:08 del final i Irving l’ha clavat (5-5). Quedaven 53 segons però no hi ha hagut més gols. En els penals, el Brescia ha marcat els cinc i el local Fynn Schuetze ha fallat el seu intent.