Patinatge

El mundial és català

Patinatge artístic. Triplet històric de l’Olot, el Girona i el Tona en grups de xou grans. I, en quartets, l’AS Cunit es penja l’or i el Lliçà de Vall obté el bronze

Catalunya és un referent del patinatge, i aquest any, un cop més, ho ha tornat a demostrar. La modalitat de més ressò del patinatge artístic, els grups de xou grans, ha firmat un podi mundial encapçalat per tres catalans: Olot, Girona i Tona. La matinada passada, l’Olot va ser proclamat campió del món per catorzena vegada a Ibagué, Colòmbia, seguit del Girona com a subcampió, i el Tona va arrodonir l’èxit amb el bronze.

Els olotins, dirigits per Ricard Planiol i Ester Fàbrega, han defensat el seu ball No em vinguis amb cuentus i els jutges internacionals els han puntuat amb un total de 41.02 punts de 47 possibles. Una temporada complicada, en què els de la Garrotxa han assolit l’or en el territorial de Girona, la plata en el català i el bronze en l’espanyol, i s’han quedat sense poder participar en l’europeu. Però l’han tancat de la millor manera. L’Olot ha tornat a fer història guanyant l’or mundial. L’any passat es van haver de conformar amb la plata, quan un conjunt argentí que aquest curs no hi ha participat els va robar la primera plaça a l’Argentina.

El CPA Girona, dirigit per Nuri Soler i Dèlia Valentí –que ha hagut de patinar per suplir una lesió–, no ha pogut completar una temporada d’excel·lent, però no n’ha quedat gaire lluny. Plata en el territorial i ors en el català, l’espanyol i l’europeu. El mundial no ha pogut ser, però la coreografia Deixa’m viure ha guanyat un merescudíssim segon lloc amb 40.17 punts. Tot i no tancar-ho com ho haurien somiat, les subcampiones marxen de Colòmbia amb medalla i acomiadant la seva entrenadora i referent Nuri Soler com cal, amb una temporada de nivell mundial.

Amb el programa Check-in, el Tona va aconseguir una puntuació de 36.45 punts. Amb el bronze mundial, les osonenques tanquen la temporada sent primeres del territorial de Barcelona, terceres de Catalunya, segones d’Espanya, quartes d’Europa i, ara, terceres del món. La resta de classificació de grups grans s’ha completat amb equips italians, d’un total de sis participants.

Quartets sèniors

Els èxits catalans també van arribar en quartets. L’AS Cunit es va endur l’or amb la coreografia Vortex amb 64.34 punts. I, en femení, l’ASPA Lliçà de Vall es va penjar el bronze amb un total de 52.14 punts i el ball Clover.

Grups de xou grans
1r. CPA Olot 41.02
2n. CPA Girona 40.17
3r. CPA Tona 36,45
4t. Royal Eagles 36.17
5è. Rollstyle 32.09
6è. Cristal ST 29.53
Els ors de l’Olot
2004 Fresno (EUA) Coreografia: ‘Llibertat’
2005 Roma (Itàlia) Campió Coreografia: ‘Instint animal’
2006 Múrcia (Espanya) Coreografia: ‘Diferent’
2007 Gold Coast (Austràlia) Coreografia: ‘Molt fràgil’
2009 Freiburg (Alemanya) Coreografia: ‘Seducció’
2010 Portimão (Portugal) Coreografia: ‘Pas obert’
2013 Girona (Catalunya) Coreografia: ‘No hi ha res impossible’
2014 Reus (Catalunya) Coreografia: ‘Respira’
2015 Cali (Colòmbia) Coreografia: ‘Sobreviure’
2016 Novara (Itàlia) Coreografia: ‘Treu-me d’aquí!’
2017 Nanquín (Xina) Coreografia: ‘Soc innocent’
2018 Mouilleron-le-Captif (FRA) Coreografia: ‘Sense opcions’
2021 Asunción (Paraguai) Coreografia: ‘Trampa mortal’
2023 Ibagué (Colòmbia) ‘No em vinguis amb cuentus’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)