La final més esbojarrada

Waterpolo. L’Astralpool CN Sabadell recupera el tron de la supercopa d’Espanya amb un festival en el segon quart (6-1), tot i una reacció demolidora però tardana de l’Assolim Mataró (2-7)

CN Sabadell 12 CN Mataró 11

ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; M. Ortiz, Van der Sloot (1), Maica (2), Forca (3), B. Ortiz (3), González (1), Leitón, Keuning, Casado, Giustini (2), Jurado i Carrasco.ASSOLIM CN MATARÓ:Terré; Morell, Van de Kraats (5), Guiral, Sevenich, Keszthelyi (3), Cambray (2), Nogué, Avegno, Bertran, Espar (1), Claveria i Carmona.PARCIALS:2-2, 6-1, 2-1 i 2-7.

El palmarès de la supercopa d’Espanya indicarà que l’Astralpool CN Sabadell va sumar el seu dotzè títol contra l’Assolim CN Mataró (12-11), vencedor de les dues últimes edicions. Un resultat ajustat propi de la rivalitat dels últims temps, però la realitat és que la final disputada a la Finetwork Aquatics va seguir un guió atípic, imprevisible i esbojarrat. Per moments, amb un parcial de 6-1 en el segon quart, el CN Sabadell evocava èpoques pretèrites de domini incontestable. S’arribava a l’últim període amb el partit sentenciat (10-4), però aleshores va aparèixer la versió més ofensiva del CN Mataró, que, liderat per les canoneres Simone van de Kraats (5 gols) i Rita Keszthelyi (3), ajustava les diferències a la mínima expressió. Els guardons individuals també van ser per al CN Sabadell, amb Judith Forca com a jugadora més valuosa i Laura Ester com a millor portera.

En la posada en escena, les defenses van prevaldre sobre els atacs. Els dos equips apostaven per les defenses zonals i el CN Sabadell feia valer el seu potencial amb la doble boia. Van haver de passar més de 5 minuts perquè la neerlandesa Van de Kraats deixés anar el seu poderós braç esquerre i obrís la llauna. Judith Forca replicava de penal, Clara Cambray tornava a avançar les maresmenques i just abans de tancar el primer quart l’esquerrana sabadellenca segellava l’empat a 2. El partit va fer un gir radical en el segon quart. L’equip vallesà va posar la directa i encarrilava la final amb un parcial de 6-1. Les errades de les mataronines en les superioritats facilitaven els contraatacs de l’equip local, que trobava una autopista per arribar a la porteria contrària. Bea Ortiz, Forca, Sofia Giustini i Irene González furgaven en la defensa del CN Mataró i obrien forat fins al 6-2. Dani Ballart es veia obligat a demanar temps mort i a optar pel pressing defensiu per mirar d’aturar la sagnia. Keszthelyi trencava la sequera visitant, però el CN Sabadell mantenia el ritme i arribava a l’equador amb dues dianes més, de Giustini i Bea Ortiz (8-3).

Després del descans llarg, Keszthelyi retallava diferències, però Sabrina van der Sloot i Maica García, al límit del temps reglamentari, signaven un altre parcial local (2-1) per arribar a l’últim quart amb 6 gols de renda (10-4). La final semblava sentenciada. Ferit en l’orgull, el CN Mataró va intensificar la pressió defensiva, va començar a recuperar pilotes i a còpia de penals forçats al contraatac va iniciar el camí de la remuntada. Van de Kraats i Keszthelyi van guanyar terreny al seu rival. L’equip maresmenc s’aferrava a una petita escletxa d’esperança i Ballart també hi contribuïa ordenant atacs amb set jugadores. En el frenesí final hi va haver moments de tensió, però l’Assolim va acabar morint a les portes de la remuntada.