El CN Sabadell conquereix la quarta supercopa d’Europa

Ha marcat territori des de l’inici i s’ha imposat a l’UVSE Budapest per 14-11

L’Astralpool CN Sabadell ha fet valer la seva condició de favorit i ha conquerit la seva quarta Supercopa d’Europa després de vèncer amb autoritat l’UVSE Budapest (14-11), a la piscina Alfred Hajos del complex esportiu de l’Illa Margarita de la capital hongaresa. Amb aquesta victòria, el conjunt vallesà es converteix en el club més llorejat de la competició i desempata amb l’Olympiacòs, que també n’atresorava tres. El conjunt de David Palma ha portat la iniciativa des de l’inici (5-3, 4-4, 3-2 i 2-2) i ha sabut gestionar la seva renda fins al final. Els gols del CN Sabadell han estat molt repartits: Judith Forca (3), Maica García (2), Bea Ortíz (2), Paula Leitón (2), Maartje Keuning (2), Irene González (2) i Sabrina van der Sloot (1). La supercopa d’Europa és el segon títol del curs per a les catalanes, que ja van assolit la supercopa d’Espanya després de vèncer l’Assolim CN Mataró (12-11).

El CN Sabadell ha fet tota una declaració d’intencions només començar. Molt efectiu en les superioritats i amb un gol de Judit Forca al límit dels temps reglamentari, ha segellat el primer quart amb un parcial de 5-3. Bea Ortíz, Maica García, Maartje Keuning, exercint de segona boia, i Irene González han marcat els quatre primers gols sabadellencs, però l’UVSE Budapest ha replicat amb dos penals i un espectacular xut de maluc de Panna Tiba. Irene González, ja en el segon quart, trobava fissures en la defensa local i ampliava la renda fins als tres gols (6-3). L’equip magiar, però, responia a l’intercanvi de cops i arribava a l’equador amb un resultat de 9-7. Bea Ortíz, Sabrina van der Sloot i Maartje Keuning han marcat els altres gols sabadellencs en aquest quart.

Després del descans llarg, Maica García des de la boia i Paula Leitón en transició eixamplava l’avantatge fins als 4 gols (11-7). Dues dianes afortunades, en què la pilota ha rebotat en els braços o el cap de les defensores vallesanes, han donat aire a l’UVSE (11-9). Forca, en tot cas, rematava el parcial amb un xut per l’escaire (12-9) abans d’entrar en els últims 8 minuts de joc. L’últim quart ha acabat amb taules (2-2) i un magnífic parabòlic final de la millor jugadora del món, Judith Forca per signar el definitiu 14-11.