Pòquer de supercopes

Waterpolo. L’Astralpool CN Sabadell conquereix la quarta corona europea i amb les sis Champions ja suma deu títols en competicions continentals

CN Sabadell 14 UVSE Budapest 11

ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; M. Ortíz, Leitón (2), Van der Sloot (1), Keuning (2), Casado, Giustini, Maica (2), Forca (3), B. Ortíz (2), Jurado, González i Carrasco.UVSE BUDAPEST:Magyari, Aubeli, N. Golopencza, Hajdu (2), Lendvay (2), Varro, Baksa, Farago (2), Szegedi, Tiba (3), Irmes, Peresztegi i S. Golopencza.PARCIALS:5-3, 4-4, 3-2 i 2-2.

L’Astralpool CN Sabadell segellava l’1 d’abril a Can Llong la seva sisena Champions i ahir va recuperar a Budapest el tron de la supercopa d’Europa, la quarta del seu palmarès, per certificar el seu domini continental amb uns números només a l’abast dels més grans. L’equip vallesà ja és el club amb més supercopes a les seves vitrines i en Champions cada cop és més a prop de l’Orizzonte Catània (8). L’equip de David Palma, que estrenava el seu historial en la competició, va començar a gestar el títol en una molt bona posada en escena (5-3) davant un UVSE Budapest rejovenit i descarat.

El CN Sabadell va fer tota una declaració d’intencions només començar. Molt efectiu en les superioritats i amb un gol de Judith Forca al límit dels temps reglamentari, va segellar el primer quart amb un parcial de 5-3. Bea Ortíz, Maica García, Maartje Keuning, exercint de segona boia, i Irene González van marcar els quatre primers gols sabadellencs, però l’UVSE Budapest va replicar amb dos penals i un espectacular xut de maluc de Panna Tiba. Irene González, ja en el segon quart, va trobar fissures en la defensa local i va ampliar la renda fins als tres gols (6-3). L’equip magiar, però, va respondre a l’intercanvi de cops i va arribar a l’equador amb un resultat de 9-7. Bea Ortíz, Sabrina van der Sloot i Maartje Keuning van marcar els altres gols sabadellencs en aquest quart.

Control vallesà

Després del descans llarg, Maica García des de la boia i Paula Leitón en transició van eixamplar l’avantatge fins als quatre gols (11-7). Dues dianes afortunades, en què la pilota va rebotar en els braços i el cap de les defensores vallesanes van donar aire a l’UVSE (11-9). Forca, en tot cas, va rematar el parcial amb un xut per l’escaire (12-9) abans d’entrar en els últims vuit minuts de partit. L’últim quart va acabar en taules (2-2) i un magnífic parabòlic final de la millor jugadora del món, Forca, que va tornar a deixar el seu segell per signar el definitiu 14-11 i un nou èxit europeu d’un equip de llegenda.