Atletisme

La 25a Cursa dels Nassos vol batre el rècord mundial femení dels 5 km

La prova de l’últim dia de l’any a Barcelona s’ha presentat amb novetats i atletes destacats

La Cursa dels Nassos 2023 s’ha presentat amb novetats i moltes possibilitats de tornar a batre el rècord mundial femení en la prova de 5 km, que com el masculí, actualment ostenta aquesta prova. La tradicional cita de l’últim dia de l’any a Barcelona arriba a a la seva 25a edició i espera tornar a superar els 10.000 corredors en el seu recorregut de 10 km.

En la presentació que s’ha fet aquest migdia al Museu Olímpic i de l’Esports de Barcelona, David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha destacat el pes femení que aquest any la Cursa dels Nassos ha volgut reivindicar amb motiu del seu 25è aniversari: “Volem que la Cursa dels Nassos 2023 sigui la prova més femenina de la nostra història. Per una banda, tindrem les tres millors atletes del mundial del passat mes d’octubre competint a Barcelona per fer un nou rècord i, possiblement, també tindrem un rècord de participació femenina en la prova popular. En aquests moments, estem al voltant del 33% de dones inscrites, la xifra més alta aconseguida fins ara en aquesta cursa”.

Com a les tres darreres edicions, el diumenge 31 també es disputarà una cursa de 5 km internacionals on l’any 2021 es van fer els rècords del món en categoria masculina i femenina, encara vigents i que serà un dels plats forts de la jornada. Aquesta prova, exclusivament per atletes d’elit, ha canviat d’horari, obrirà la competició, i també té una nova sortida des de l’Avinguda Icària, entre el carrer Arquitecte Sert i el carrer Rosa Sensat. A les 16 h s’iniciarà la cursa masculina i a les 16.15 h la femenina. Està confirmada la presencia de les millors especialistes al mundial celebrat el passat mes d’octubre a Riga (Letònia), com són: les atletes de Kenya Beatrice Chebet i Lilian Kasait, i l’actual plusmarquista, l’etíop Ejgayehu Taye. L’objectiu és batre de nou el rècord del món d’aquesta distància, que és 14:29, aquesta vegada en una cursa exclusiva per a dones. L’actual rècord del món de 5 km esta fet a la Cursa dels Nassos 2021, amb els 14:19 de Ejgayehu Taye, però en cursa mixta. En categoria masculina destaca la participació, entre d’altres, de l’atleta refugiat de Sudan del Sud afincat a Suïssa Dominic Lobalu, i també hi seran els catalans Ilias Fifa i Abdesamad Oukhelfen.

La cursa popular del 10 km tindrà la sortida a les 17.15 h al al carrer de Selva de Mar, alçada plaça Ramon Calsina. Ja hi ha 9.000 inscrits i l’organització vol tornar a arribar als 10.000. En questa cursa destaca la presencia dels guanyadors de la passada edició Meritxell Soler i Mohamed El Ghazouany, així com Antonio López, Adam Maijo i Cristina Silva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)