Tennis

Djokovic passa el corró contra Mannarino per avançar a Austràlia

El serbi supera el francès per 6-0, 6-0 i 6-3 i en els quarts de final se les heurà amb el nord-americà Taylor Fritz, botxí de Stefanos Tsitsipas, per 7-6 (3), 5-7, 6-3 i 6-3

El serbi Novak Djokovic (1) ha agafat velocitat de creuer, va elevant el nivell a cada eliminatòria i ja s’ha plantat als quarts de final de l’obert d’Austràlia després de passar el corró per sobre del francès Adrian Mannarino (20), a qui ha estat a punt de clavar-li un triple zero (6-0, 6-0 i 6-3) en 1h44 de joc. “Soc un competidor feroç, com molts altres nois. Aquest és el meu estil. Gaudeixo de la competició”, ha dit el número u mundial, que als seus 36 anys sembla haver posat la directa cap al seu 25è títol de Grand Slam, el seu onzè a Austràlia. El seu pròxim rival serà el nord-americà Taylor Fritz (12), que ha superat el grec Stefanos Tsitsipas (7), finalista l’any passat, per 7-6 (3), 5-7, 6-3 i 6-3.

També ha avançat en el quadre l’italià Jannick Sinner (4), que s’ha imposat al rus Karen Khatxanov (16), per 6-4, 7-5 i 6-3. El jugador transalpí continua sense cedir ni un sol set en el torneig i amb el pas als quarts de final ja ha igualat de moment el resultat del 2022. En l’antepenúltima eliminatòria afrontarà un duel d’alt voltatge contra el rus Adrei Rublev (5), quartfinalista el 2021 i el 2023 i que avui ha barrat el pas a l’últim supervivent australià en el quadre, Alex de Minaur (10), en una dura batalla a cinc sets (6-4, 7-6, 7-6, 3-6 i 6-0).

Sabalenka, pletòrica

En el quadre femení, la russa Aryna Sabalenka, cap de sèrie número dos i defensora del títol, continua amb pas ferm i s’ha desfet de la nord-americana Amanda Anisimova, que va vèncer Paula Badosa en l’eliminatòria anterior, per 6-3 i 6-2. Sabalenka amb prou feines ha cedit onze jocs en quatre partits en el torneig. En els quarts, se les heurà amb la txeca Barbora Krejcikova (9), que ha hagut de remuntar un set per tombar la resistència de la russa Mirra Andreeva (4-6, 6-3 i 6-2). També ha accedit als quarts de final amb solvència la nord-americana Coco Gauff (4), que ha derrotat la polonesa Magdalena Frech, per 6-1 i 6-2. La seva pròxima rival serà la ucraïnesa Marta Kostyuk, que ha superat la russa Maria Timofeeva, per 6-2 i 6-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)