Ciclisme

El repte del Massi Baix Ter

El club de Torroella presenta el seu equip femení de carretera, que compleix la seva onzena temporada. És la primera després de cinc anys competint a la categoria UCI Continental

El Massi Baix Ter Women’s Team va dur a terme el seu acte de presentació ahir a l’hotel Terraverda - Golf Empordà de Gualta, on ha estat concentrat aquesta setmana preparant el 2024. És l’onzè any de l’equip femení de carretera del club de Torroella de Montgrí, el primer després de cinc temporades competint en la categoria UCI Continental. L’equip té una desena de corredores, de les quals només Íngrid Ruiz, que va començar al filial, continua al club des del 2023.

Consolidar-se com una referència estatal, mostrar una bona imatge a les curses internacionals i reivindicar-se per tornar al més aviat possible a la categoria internacional són els objectius del Massi, que té una sola estrangera, la noruega Amalie Lutro. Laia Bosch, Mireia Trias, Marta Romance i Júlia Mir són les catalanes que s’incorporen a la plantilla, a la qual també arriben Susana Pérez, Natalia Ovejero, Ainara Albert i Gloria Rodríguez.

La representant territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià; la diputada de la Diputació de Girona, Vanessa Peiró; l’alcalde i el regidor d’Esports de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Genís Pigem; el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, i el president del Club Ciclista Baix Ter, Sergi Güell, van intervenir en l’acte, marcat per l’ambició del club.

Güell va dir: “Hem fitxat més bé que mai. Les noves incorporacions venen d’equips UCI i fins i tot de conjunts World Tour, però malgrat això han volgut estar amb nosaltres. El nivell és boníssim i mantindrem la filosofia.” “Gran part de les curses seran de categoria UCI estatals i també competirem al sud d’Europa”, va recordar. “És la nostra responsabilitat, com a ciclistes, ser referents dels valors esportius i dels valors que com a dones aportem per a fer créixer l’esport”, va destacar Ruiz, que va valorar: “L’objectiu és professionalitzar el ciclisme femení català. Una societat que dona suport i admira l’esport com ho fa aquesta no pot quedar-se a mig camí.” La primera cursa del calendari pel Massi és la Setmana Ciclista-Volta Femenina de la Comunitat Valenciana (2.0 Pro), del dia 15 al 18.

Corredores
Íngrid Ruiz (Cambrils, 1991) Massi-Tactic
Mireia Trias (Mont-ras, 2000) Laboral Kutxa
Marta Romance (Blanes, 2000) Born To Win G20 Ambedo
Laia Bosch (Malgrat de Mar, 2005) AG Insurance
Júlia Mir (Juneda, 1997) Universidad Politècnica València
Susana Pérez (Aldaia, 2001) Cantabria Deporte – Río Mera
Natalia Ovejero (Béjar, 2005) Cantabria Deporte – Río Mera
Ainara Albert (Picassent, 2003) Isolmant-Premac-Vittoria
Gloria Rodríguez (Torre-Pacheco, 1992) Movistar
Amalie Lutro (Stavanger 2000) Uno-X
Tècnics
Toni Miguel (director esportiu), Àngel González (’team manager’), Lluís Soler (mecànic), Xavier Negre (preparador físic), Mar Planella, Arnau Perez i Anna Monzonis (fisioterapeutes) i Joaquim Merino (imatge).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)