Espanya goleja Grècia (16-8) i posa la directa cap als quarts del mundial

Paula Leitón i Maica Garcia han marcat territori des de la boia i han aplanat el triomf a partir del segon quart

La selecció espanyola, amb dotze catalanes, ha superat Grècia amb autoritat (16-8), s’ha assegurat la primera plaça de grup i de retruc l’accés directe als quarts de final del mundial de Doha. Després d’un primer quart anivellat, el conjunt de Miki Oca ha marcat territori des de la boia (2-2, 5-2, 4-2 i 5-2) i ha posat la directa cap a un triomf sense pal·liatius. Bea Ortíz, autora de 4 gols, ha estat escollida la jugadora més valuosa del partit. Grècia ha estat inoperant en les accions de superioritat amb un pèssim balanç de tres gols de quinze intents.

Un xut llunyà clavat per tot l’escaire d’Anni Espar ha salvat l’empat (2-2) en l’últim instant d’un primer quart elèctric, en què la portera Stamatopoulou ha impedit la victòria parcial del conjunt espanyol. La primera diana hispana ha estat de Bea Ortíz, en la primera acció de superioritat. A l’inici del segon quart, Paula Leitón ha assumit el protagonisme. Ha forçat el penal que ha executat Bea Ortíz i ha marcat el 4-2 des de la boia que obria la primera escletxa del partit. El conjunt de Miki Oca feia mal en el joc interior i Maica ha provocat un segon penal que Bea tampoc no ha fallat (5-2). Margarita Plevritou, en transició, ha frenat l’embranzida de les subcampiones europees. Però les boies catalanes continuaven marcant diferències i dues jugades pràcticament calcades, culminades amb dos llançaments de revés per Maica, deixaven el marcador en 7-4, després d’una segona diana grega en superioritat.

El conjunt espanyol ha aplanat el camí de la victòria amb un parcial de 4-2 en el tercer quart. Un parabòlic d’Espar, un xut botant d’Ortiz, un d’ajustat al pal de Piralkova i un de rebot de Forca han consolidat el domini espanyol. Per l’equip hel·lè, només ha marcat Eleftheria Plevritou. L’equip d’Oca no ha abaixat el pistó i ha tancat el festival golejador amb un altre parcial favorable de 5-2.