Atletisme

El pare de Kelvin Kiptum demana una investigació sobre la seva mort

Assegura que fa uns dies diverses persones van anar a buscar el seu fill, però es van negar a identificar-se

El pare de Kelvin Kiptum, plusmarquista mundial de marató (2h00:35), ha demanat al Govern de Kenya que investigui les circumstàncies de la mort del seu fill, com a conseqüència d’un accident de trànsit ocorregut diumenge a l’oest del país, en la carretera que uneix Eldoret amb Kaptagat. A resultes de l’accident també ha mort el seu entrenador Gervais Hakizimana, mentre que un tercer ocupant ha sobreviscut i ha estat traslladat a l’hospital. “Hi havia algunes persones que van arribar fa uns dies buscant Kelvin, però es van negar a identificar-se. Els vaig demanar que em presentessin alguna identificació, però van optar per marxar”, ha explicat el pare de l’atleta, Samson Cheruiyot, en declaracions recollides pels mitjans locals. “Kelvin era el meu únic fill. Ens ha deixat a mi, a la seva mare i als seus fills. (...) Estic profundament entristit”, ha afegit.

Emocionat, ha comentat que el seu fill li va garantir l’última vegada que van parlar que se sentia bé i que estava preparat per tornar a batre el rècord de marató, baixant de les dues hores. “Em va dir que algú vindrà i ens ajudarà a construir una casa. Va dir que estava en forma i que podia córrer al voltant de 1h59:00”, ha revelat el progenitor de l’atleta.

El pare ha afegit que es va assabentar de la desgràcia per la televisió. “Vaig rebre la notícia de la mort del meu fill mentre veia les notícies. Vaig anar al lloc de l’accident, però la policia havia portat el cos a Eldoret”, ha recordat Cheruiyot.

El governador del comtat kenyà d’Uasin Gishu (on va passar l’incident), Jonathan Bii, s’ha sumat a la petició del pare de l’esportista. “Estem profundament entristits per la pèrdua de Kiptum i demanem a la policia que acceleri les investigacions perquè puguem saber què va causar l’accident”, ha exposat Bii en declaracions als periodistes.

El cos de l’atleta ha estat traslladat des del dipòsit de cadàvers de l’Hospital de Race Course, on desenes d’atletes i coneguts s’han acostat per acomiadar-se del seu amic, a la de l’Hospital d’Eldoret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)