Ciclisme

Koretzky i Ferrand-Prevot s’entronitzen a Banyoles

El francès suma el cinquè triomf en la clàssica, la cita de més nivell a l’Estat, i en lidera el palmarès i la multicampiona del món no té rival

Victor Koretzky i Pauline Ferrand-Prevot són els grans vencedors de la Shimano Super Cup Massi de Banyoles, la cursa de més nivell que es fa a l’Estat –UCI fora de categoria– i la més important de la temporada fins que comenci la copa del món, del 12 al 14 d’abril al Brasil i amb la cita olímpica a París com a objectiu del gros de favorits que van disputar la clàssica.

Victor Koretzky (Specialized) lidera el palmarès de la cita, que ja té 23 edicions disputades, perquè amb 5 victòries –del 2016 al 2018, el 2021 i aquest any– desfà l’empat amb el llegendari Julien Absalon –2007 i del 2010 al 2012. El francès ho fa malgrat la baixa d’última hora de Peter Sagan, amb qui comparteix equip i que era intervingut a Itàlia per unes taquicàrdies que va patir, el cap de setmana abans a Xelva, i que no li han d’impedir seguir aspirant a disputar els Jocs per segon cop després del seu debut olímpic en BTT a Rio. Un atac en solitari quan tot just s’havia fet la primera selecció al grup capdavanter li permetia obrir forat respecte de la resta de favorits, que, sense entendre’s, acabarien convertint la cursa en una lluita individual. És el cas de Jordan Sarrou i Titouan Carod, companys en el BMC i segon i tercer a la meta a 36 i 48 segons sense col·laboració mútua per neutralitzar el seu compatriota, que creuava la línia d’arribada després d’1h25:59 d’espectacle a la catedral de l’XCO. Vlad Dascalu (Trek) era quart encara a menys d’un minut i Jofre Cullell (BH), quinzè amb el seu cap de files, David Valero, setè.

Sense color

Pauline Ferrand-Prévot (Ineos) havia guanyat abans la cursa elit femenina, amb el mallot irisat de campiona del món –10 títols en BTT i 1 en carretera, ciclocròs i gravel en el seu palmarès– i un atac des de la primera volta que li permetia sumar la segona victòria a Banyoles (ho havia fet el 2017). La francesa va fer un temps d’1h23:18, la suïssa Jolanda Neff (Trek) arribava poc més d’un minut després i la nordamericana Savilia Blunk (Decathlon Ford) era la millor del grup perseguidor i completava el podi femení.

23
edicions
de la clàssica s’han disputat fins ara i Julien Absalon va guanyar del 2007 al 2010 i el 2012.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)