Handbol

El Barça perd a Magdeburg (29-28) en l’últim sospir

Un gol de Kristjansson als dos últims segons castiga al conjunt blaugrana, que ha dominat durant bona part del partit i que haurà d’esperar a l’última jornada per assegurar-se el lideratge de grup a la Champions

El Barça, ja classificat per als quarts de final de la Champions, ha perdut per la mínima contra el Magdeburg (29-28) i haurà d’esperar a l’última jornada al Palau contra el Montpeller per certificar la primera plaça de grup. Empatats a 22 punts, l’equip blaugrana manté el lideratge gràcies al goal-average, mentre que el Veszprém, amb 20 punts, manté les seves possibilitats d’acabar entre els dos primers després del seu triomf a Montpeller (31-37). El conjunt de Carlos Ortega ha dominat el campió europeu durant més de 40 minuts, però la reacció final del Magdeburg, liderat per Gisli Kristjansson, ha acabat decidint en un final molt ajustat. Per part blaugrana, ha destacat l’aportació del pivot portuguès Luis Frade, màxim anotador del partit amb 8 gols, i Aleix Gómez (7) i infal·lible des del punt de penal (5 de 5).

Els primers 20 minuts de joc han estat un intercanvi de gols. Amb un ritme de vertigen, els dos equips han apostat per les transicions ràpides. La major aportació de la porteria del Barça, altre cop amb un Emil Nielsen molt inspirat i Gonzalo Pérez de Vargas contribuint aturant un penal, ha donat la iniciativa als blaugrana. Aleix Gómez, molt efectiu en els penals i des de l’extrem, impulsava el conjunt català fins al 8-11. L’exclusió de Javi Rodríguez (20’) ha donat aire al Magdeburg, que ha tornat a ajustar el resultat (11-12). En el tram final de la primera meitat les defenses s’han endurit, però Dika Mem, a còpia de míssils, ha exercit de desembussador per mantenir la iniciativa. Amb tot, Daniel Pettersson ha signat el 13-14 amb què s’ha arribat a la mitja part.

Després de la represa, el Barça ha fet un pas endavant. Incommensurable en defensa i amb una connexió perfecta entre Mem i Frade, l’equip blaugrana ha tornat a obrir forat. Amb 5 gols gairebé consecutius, el pivot portuguès ha enfilat la renda fins als 4 gols (16-20). Bennet Wegert ha demanat temps mort per frenar aquesta dinàmica. Les consignes han donat resultat perquè el Magdeburg ha recuperat algunes pilotes i, letal al contraatac, ha equilibrat el resultat amb un tres i no res (21-21). Tot i no estar en les millors condicions físiques, Gisli Kristjansson liderava l’atac local i col·locava el seu equip per davant (22-21) per primer cop des de 1-0 i el 2-1 inicial. Frade, altre cop, ha trencat la sequera blaugrana per obrir una fase d’enorme equilibri. El Magdeburg s’embalava (26-24) i feia encendre els llums d’alarma a la banqueta catalana. Carlos Ortega ha demanat temps mort i l’equip ha reaccionat d’immediat (26-27). Així, s’ha arribat a un final a cara o creu en què Kristjansson ha resolt amb un gol a 2 segons del desenllaç.

El Kiel i l’Aalborg, a quarts

En el grup A, ja s’han assegurat les dues primeres places i, per tant, accedeixen directament als quarts de final el Kiel, líder amb 20 punts, i l’Aalborg, amb 18.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)