Atletisme

María Vicente es trenca el tendó d’Aquil·les quan era líder en el pentatló del mundial

L’atleta catalana s’ha lesionat durant la prova d’alçada després d’haver vençut en els 60 m tanques (8.07) en l’inici de la combinada

La desgràcia de les lesions s’ha tornat a acarnissar en la carrera esportiva de María Vicente durant el pentatló del mundial en pista coberta de Glasgow. L’atleta catalana ha fet un mal recolzament amb el peu esquerre en la seva cursa d’aproximació per superar el llistó en el seu primer intent sobre 1,73 m i ha anat a parar al matalàs d’alçada plorant desconsolada de dolor i maleint la seva mala sort. Des de la grada, el seu entrenador Ramon Cid es posava les mans al cap. Vicente ja havia superat a la primera l,1,67 i l,1,70 m, però en cap cas ha pogut continuar el concurs. La recordista espanyola arribava a la cita amb la millor marca mundial de l’any (4728 punts) i com a ferma candidata a lluitar per l’or.

Abans de la lesió, la posada en escena de Vicente en els 60 m tanques havia estat perfecte. Tot i cometre una sortida nul·la –en les proves combinades se’n permet una–, ha sortit amb la màxima determinació i des del primer obstacle ha pres el comandament per arribar vencedora amb un gran registre de 8.07, a tocar de la seva marca personal (8.06). El prodigi de l’Hospitalet de Llobregat començava a marcar territori i esgarrapar punts respecte a les seves rivals. Minuts després tot se n’ha anat en orris i Maria ha hagut d’abandonar la instal·lació en una llitera.

Trencament total del tendó d’Aquil·les

Després de ser atesa pels serveis mèdics i, entre llàgrimes, la mateixa atleta ha confirmat l’abast de la lesió que la deixarà sense poder competir durant tot el 2024 i, òbviament, sense Jocs Olímpics: “Pel que han pogut veure els serveis mèdics, tinc un trencament total del tendó d’Aquil·les. Ara intentarem tornar a Barcelona quan abans millor. Passarem pel quiròfan amb el doctor Puigdellívol, que és qui em va operar del recte anterior del quàdriceps i treballa genial. I després començarem la rehabilitació amb Miquel Àngel Cos, el meu fisio de confiança. Vull donar les gràcies a tots pels ànims que m’heu donat. No em vull posar dates, ni condicions, però podeu estar segurs que tornaré, i espero que més forta.” Maria Vicente també ha explicat el moment de la lesió: “No he tingut cap avís previ. M’ha impactat molt. He fet la passa, he sentit un crac i alguna cosa que em pujava. Només cal sumar un més un. Encara estic tremolant, en xoc i veient el que m’espera. Sé que serà més dur que la primera vegada i només puc afrontar-ho amb energia i tot el positivisme que es pugui.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)