Vela

Jordi Xammar i Nora Brugman guanyen el títol mundial de 470 mixt

El mal temps ha impedit que es disputés l’última regata i han mantingut el primer lloc

Els catalans Jordi Xammar i Nora Brugman han guanyat el títol mundial de la classe 470 mixt a la badia de Palma. En aquesta darrera jornada s’havia de disputar la Medal Race, per decidir les medalles, però les males condicions de l mar ho han impedit. Hi han hagut ones de tres metres i s’ha decidit que no es podia disputar la regata i que eren vàlids els resultats de l’última jornada.

Jordi Xammar i Nora Brugman han acabat primers amb 56 punts, mentre que els segons han estat els britànics Vita Heathcote i Chris Grube amb 67. Els japonesos Keiju Okada i Miho Yoshiok han completat el podi amb 72 punts. La parella catalana havia estat subcampiona mundial els dos darrers anys (2022 i 2023) i per fi han aconseguir la medall d’or.

Després de guanyar el títol Jordi Xammar ha manifestat: “Aquest campionat era extremadament important per a nosaltres. Havíem estat molt a prop, i mai no saps quan serà el teu últim mundial de 470. Sent a Espanya, aquesta vegada havia de ser. Sortim amb molta pressió, però hem tornat a demostrar que sabem rendir sota pressió, i això és molt important de cara als Jocs.” Nora Brugman per la seva part ha manifestat: “A Espanya tenim un historial de navegants de 470 increïbles. Ens sentim molt honrats de formar part d’aquesta història, i volem continuar treballant per tornar a escriure una nova pàgina als Jocs Olímpics d’aquest estiu. És un honor estar a la llista de campions mundials espanyols.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)