Adel Mechaal també s’abona a la sisena plaça en els 1.500 m del mundial
Esther Guerrero es queda sense forces i s’ha de conformar amb la dotzena plaça en la seva primera final d’un mundial
El palamosí Adel Mechaal marxarà del mundial indoor de Glasgow amb dues sisenes posicions, la d’ahir en 3.000 m i la d’avui en 1.500 m, on ha tornat a demostrar la seva capacitat competitiva habitual. La banyolina Esther Guerrero, que als seus 34 anys, s’estrenava en la final d’un mundial no ha tingut les millors sensacions i no ha pogut evitar la dotzena i última posició.
Amb catorze atletes en la línia de sortida, després dels dos repescats de les sèries, Mechaal ha transitat gairebé tota la prova en les últimes posicions per estalviar-se problemes. A partir del pas dels 1.000 m, en què ha passat onzè, ha començat a progressar fins a la sisena plaça (3:37.76). Tot i no anar tant endarrerit, també ha seguit una tàctica similar el neozelandès Geordie Beamisch, que ha afrontat l’últim revolt cinquè i obrint-se gairebé pel carrer 4 ha posat la cinquena marxa per superar tots els rivals i guanyar un or del tot inesperat (3:36.54). L’estratègia dels 1.500 m femenins ha estat ben diferent. En un primer moment, les corredores etíops han imposat un ritme molt exigent i semblava que dinamitarien la prova. Posteriorment, però, la cursa s’ha alentit durant uns metres i quan s’ha tornat a accelerar Esther Guerrero ja no ha tingut capacitat de reacció. La nord-americana Emily Mckay ha atacat en les dues últimes voltes i al toc de campana només l’han pogut seguir la seva compatriota Nikki Hiltz i l’etíop Freweyni Hailu. La líder mundial de l’any ha acabat imposant els galons (4:01.46) i ha precedit a Hiltz (4:02.32) i MacKay (4:02.69), totes dues amb marca personal. Guerrero, bloquejada, ha acabat amb 4:12.33.
Rècord de Charlton en tanques (7.65)
L’atleta de Bahames Devynne Charlton ha confirmat els pronòstics i ha guarnit el títol de 60 m tanques amb una nova plusmarca mundial (7.65). La caribenya, que en les eliminatòries i la semifinal havia compartit sèrie amb la catalana Xènia Benach, ha anat a més cada cursa (7.93 i 7.72) i a l’hora de la veritat ha arrencat com un coet per rebaixar en dues centèsimes el seu millor registre. També ha fet valer la seva condició de favorit el suec Armand Duplantis, tot i que ha fet un concurs amb més nuls del que és habitual. De fet, ha hagut de superar un moment molt delicat, ja que ha necessitat tres intents per sobrepassar el llistó a 5,85 m. Amb els 5,95 m, a la segona, ja s’ha assegurat l’or i ha revalorat el seu títol amb un vol de 6,05 m, també a la tercera. Al final, ha regalat als espectadors tres intents de rècord mundial (6,24 m), que hauran d’esperar per una altra ocasió.
Per a la delegació espanyola, la cara ha estat per a Fatima Diame, que s’ha fet amb el bronze en llargada (6,78 m) i la creu per al murcià Mariano García, que defensava el títol de 800 m i no ha pogut passar del sisè lloc després de quedar-se bloquejat en el tram final.
Notícies relacionades
Enllaços relacionats
Notícies
Divendres,22 novembre 2024