Tennis

Nadal, Alcaraz, Rublev, Ruud, De Minaur i Tsitsipas, grans reclams a l’Open Banc Sabadell

La possibilitat de veure junts en el mateix quadre al dotze cops campió Rafa Nadal, que no juga el torneig des del 2021, i al bicampió (2022, 2023) Carlos Alcaraz serà el principal reclam del Barcelona Open Banc Sabadell-71è Trofeu Comte de Godó que es jugarà del 13 al 21 d’abril a les pistes del RCT Barcelona-1899, que enguany celebra el seu 125è aniversari. El manacorí de 37 anys, que va guanyar el torneig per primera vegada el 2005 i per darrera el 2021, enfila el tram final de la seva carrera.

El torneig ha estat presentat avui al Born Centre de Cultura i Memòria en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde Jaume Collboni i la secretaria de l’Esport de la Generalitat Anna Caula. També hi van ser presents Jordi Cambra, president del RCT Barcelona-1899; Josep Oliu, president de Banc de Sabadell i Javier Godó. David Ferrer, el director del torneig, ha anunciat la llista de jugadors amb tres Top 10 més a banda del número 2 Alcaraz: el rus Andrei Rublev (6), el noruec Casper Ruud (8) i l’australià Alex de Minaur (10). També hi serà el tres cops finalista del torneig (2018, 2021 i 2023), Stefanos Tsitsipas, que hi va fer eclosió quan tenia 19 anys. El grec, doble finalista de gran eslam i campió de les ATP Finals, és ara mateix l’onzè jugador del rànquing mundial. Ferrer també ha anunciat la participació del francès Ugo Umbert (15è), el rus Karen Khatxanov (16è) i de jugadors prou coneguts en el cir circuit com l’argentí Sebastian Báez (19è), el xilè Nicolás Jarry (23è), l’italià Lorenzo Musetti (24è) i el britànic Cameron Norrie (31è). “Som un dels pocs ATP 500 que portarà cinc jugadors entre els deu millors”, ha dit orgullós el de Xàbia en considerar com a tal Nadal, “perquè creiem i sabem que el Rafa és el nostre estendard i el jugador que més vegades ha guanyat aquí”. Ferrer, a més, ha avançat que una de les invitacions del torneig li han atorgat al japonès Kei Nishikori, que va guanyar els anys 2014 i 2015 i que ara, amb 34 anys i moltes lesions, és el 351è de l’ATP. Amb l’asiàtic, son tres els jugadors del quadre campions a Barcelona.

Jordi Cambra, el president del club, entén que els objectius del Barcelona open Banc Sabadell són “fomentar l’afició i fer del club un lloc en que viure experiències més enllà del tennis i transmetre els eus valors.” “!L’esport català batega amb força. Volem innovar, integrar i obrir tot aquest món a tot el territori”, hi ha afegit Anna Caula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)