Tennis

Ruud es revenja de Tsitsipas i s’endú el Barcelona Open Banc Sabadell

El noruec Casper Ruud (3) ha dut la sobrietat i l’eficiència del seu joc a l’extrem i s’ha endut el títol en el Barcelona Open Banc Sabadell 71è Trofeu Comte de Godó superant en la final al grec Stefanos Tsitsipas (5) per 7-5 i 6-3 en 1h29. Ruud, que no ha perdut ni un sol set en tot el torneig, s’ha revenjat de la derrota que li va infligir el tennista hel·lè set dies abans en la final del Masters 1.000 de Montecarlo –6-1 i 6-4–i obté el seu onzè títol, el primer de la categoria ATP 500 i el més important de la seva carrera. Tsitsipas perd la seva quarta final a Barcelona (2023, 2021 i 2018).

El tres cops finalista de gran eslam, no obstant això, ha començat el partit de la pitjor manera. Ha encaixat un break en el primer joc amb una doble falta i s’ha vist en un tres i no res amb un 0-2 en contra. Però el noruec ha restablert la igualtat amb una ruptura en el sisè joc (3-3). Exhibint una clara millora del seu joc, ha fet el gran primer pas endavant amb un segon trencament en el dotzè joc. Dos punts de revés paral·lel i una volea baixa que Tsitsipas ha estavellat a la xarxa sobre una bola lenta tallada enverinada, li han permès segellar un segon trencament i adjudicar-se el primer parcial (7-5).

El cop ha deixat una mica estabornit al grec, que malgrat que ha comés dues dobles faltes en el segon joc en el seu primer torn de servei del segon parcial, se n’ha sortit amb un passing perfecte de revés i un ace (1-1). El break de Ruud en el quart joc (3-1) ha posat el peu al coll de Tsitsipas, prou descentrat davant d’un rival infal·lible que venia amb la lliçó apresa. El 4-1, signat amb un revés paral·lel de manual, ha acabat de decantar la balança del costat del noruec, en estat de gràcia.Tsitsipas s’hi ha resistit i a Ruud se li ha encongit una mica el braç per la tensió que provoca haver de tancar un partit, però el destí ja estava escrit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)