Tennis

Nadal apuja molt el nivell en el seu presumpte últim ball a París però no pot amb Zverev

El pressuposat últim ball de Rafa Nadal a Roland Garros s’ha saldat avui amb una derrota per 6-3, 7-6 (5) i 6-3 en 3h05 contra un gran Alexander Zverev (4), que ha constatat que és el jugador en millor forma del circuit i que presenta candidatura a la copa dels Mosqueters. Alhora, però, amb la sensació que el manacorí ha fet un sensible pas endavant respecte dels onze partits anteriors que ha jugat aquest curs i que hauria pogut progressar davant de molts altres rivals. Sigui com vulgui, mai abans un partit de la primera eliminatòria havia aixecat tanta expectació. Amb la Philippe Chatrier plena de gom a gom i molts jugadors presents –Djokovic, Alcaraz, Swiatek...–, s’ha vist un espectacle de primera magnitud. L’afició, un cop finalitzat el partit, ha aplaudit molta estona al manacorí en un gest espontani molt emocionant. Tot seguit, s’ha fet una cerimònia en què Nadal s’adreçat al públic per agrair el seu suport i en què ha parlat del futur sense aclarir res: “No sé si ha estat l’última vegada que estaré aquí davant de tots vosaltres. Si ha sigut l’última vegada, he disfrutat.”

Quant al desenllaç del patit, fred, Nadal ha perdut en blanc el primer joc del partit al servei entre murmuris. Zverev jugava a un gran nivell que no ha baixat en tot el primer acte. Nadal s’ha anat entonant però no hi ha pogut fer res (6-3). En plena simbiosi amb la graderia, Nadal s’ha avançat amb un trencament en el segon acte i s’ha situat amb un esperançador 5-3. L’alemany no s’ha deixat intimidar i ha ressorgit forçant el tie-break, en el qual ha estat més regular i ha sabut abstreure’s a un punt èpic del seu rival.

Nadal no s’ha resignat. Ha iniciat el tercer amb un trencament (2-0). L’hamburguès ha replicat (2-2) i ha acabat segellant el seu triomf exhibint una gran confiança e n un partit que s’ha jugat amb el sostre retràctil posat mentre plovia a París.

Derrota de Masarova

Badosa, que debuta demà contra la britànica de 27 anys Katie Boulter, la cap de sèrie número 26 del torneig, ha quedat avui com l’única catalana en el quadre femení. La barcelonina Rebeka Masarova ha perdut per 6-1 i 6-3 contra la txeca Marketa Vondrousova, cinquena favorita que va ser finalista a París el 2019 i que el 2023 va reblar el clau dels seus gran èxits obtenint el títol de Wimbledon.

La número 1, la polonesa Iga Swiatek, campiona el 2022 i el 2023, ha resolt sense contemplacions el seu debut contra la francesa Leolia Jeanjean oper 6.-1 i 6-2. Se les heurà amb la japonesa Naomi Osaka –quatre cops campiona de gran eslam–en un autèntic xoc de trens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)