L’Assolim Mataró sentencia la lliga amb golejada (10-4)

El Sant Andreu, que ha encaixat un parcial de 8-2 en la segona part, ha tornat a sucumbir a la teranyina defensiva ordida pel conjunt maresmenc

L’Assolim CN Mataró ha segellat el títol de lliga, el segon del seu palmarès, després d’una altra exhibició defensiva contra el CN Sant Andreu (10-4), que ha quedat col·lapsat davant el plantejament de les locals. L’equip barceloní ha pres la iniciativa (1-2, 1-0, 4-2 i 4-0), però el ritme de joc era de les maresmenques, que a còpia de contraatacs i amb el punt de mira més afinat han acabat golejant el seu rival. Simone Van de Kraats, amb 4 gols, ha estat la màxima anotadora d’un partit on també ha brillat la portera Mariona Terré, el nou ídol de la jove afició mataronina.

En la posada en escena les defenses s’han imposat als atacs. Les esquerranes Sílvia Morell, pel bàndol local, i Gisel·la Farré, pel visitant, han obert el ball, però les andreuenques han pogut tancar el primer quart amb avantatge gràcies a un penal convertit per Elena Ruiz. En el segon quart només s’ha vist un gol. El conjunt mataroní, sòlid en defensa, tenia ben controlades les canoneres rivals i sortia en ràpids contraatacs, però ha estat negat de cara a la porteria de Martina Terré. Fins a cinc pals s’han interposat en el camí de les maresmenques en aquests minuts i només la neerlandesa Simone Van de Kraats, també en una transició, ha pogut marcar el 2-2 amb què s’ha arribat al descans.

Després de la represa, el partit s’ha animat en l’aspecte golejador. Rita Keszthley, la protagonista del primer partit de la final, ha escalfat el braç. S’ha entrat en una fase d’intercanvi de gols. Elena Ruiz ha tornat a deixar el seu segell, Van de Kraats volava de nou en un contraatac i Alba Muñoz aprofitava un rebuig des de la boia per restablir l’equilibri. Abans d’entrar en el quart definitiu, el Mataró ha fet un pas endavant i amb un revers de Vivian Sevenich, des dels 2 metres, i un penal de Keszthelyi, forçat per Van de Kraats a la contra, obria per primer cop una escletxa de dos gols (6-4). La final es tenyia encara més amb els colors mataronins després de dos gols de la santpolenca Cristina Nogué, un xut per l’escaire i un altre des de la boia, quan restaven menys de 5 minuts pel final. Van de Kraats, en una acció de superioritat i amb un penal, ha acabat de segellar el festival local, al ritme del Bequetero, com se celebren les festes a Mataró.