Tennis

Djokovic es retira a París

Tennis. Roland Garros. Un esquinç de menisc en el partit contra Cerúndolo provoca l’adeu del serbi, que perd el número 1 a mans de Sinner

El serbi Novak Djokovic, que dilluns es va fer un esquinç al menisc del genoll dret durant el partit que va remuntar amb èpica contra l’argentí Francisco Cerúndolo, va anunciar avui que es retira de Roland Garros. El serbi, que defensava el títol, havia de jugar avui els quarts contra el noruec Casper Ruud (7), que passa directament a les semifinals. A més, cedeix el número 1 mundial a l’italià Jannik Sinner (2). “M’entristeix anunciar que m’he de retirar. Vaig jugar amb el cor i ho vaig donar tot en el partit de dilluns i, malauradament, el meu equip i jo hem hagut de prendre aquesta decisió després d’una acurada valoració”, diu el campió serbi en un comunicat en què desitja sort a la resta de jugadors i agraeix el suport dels aficionats. Roland Garros estrenarà un campió nou.

Sinner (2), un dels grans favorits i ara encara més, va eliminar el búlgar Grigor Dimitrov (10) per 6-2, 6-4 i 7-6 (3) en 2h29 i jugarà les semifinals per primera vegada en un torneig en què tenia de sostre els quarts del 2020. L’italià, vigent campió a Austràlia, a més, va celebrar la seva nova condició de número 1 arran de la retirada de Djokovic, que va fer l’anunci durant el partit del transalpí, que se’n va assabentar un cop finalitzat l’enfrontament en una jornada que mai no oblidarà. El seu rival divendres serà Carlos Alcaraz (3), que es va desfer del grec Stefanos Tsitsipas (9) per 6-3, 7-6 (3) i 6-4 en 2h15 i eleva a 6-0 el cara a cara entre tots dos. Alcaraz va aprofitar la primera pilota de break en el primer joc. Un inici somiat que va corroborar amb autoritat (6-3). El 3-0 en el segon acte va posar el peu al coll de l’hel·lè, que, no obstant això, va ressorgir amb el seu primer trencament i va igualar el parcial (4-4). El set es va decidir en un tie-break en què el murcià va ser més agressiu (7-3). El quart trencament va sentenciar el partit. El murcià el va tancar al servei en la primera oportunitat amb una deixada majestuosa.

Swiatek-Gauff

La implacable polonesa Iga Swiatek (1) i la nord-americana Coco Gauff (3) jugaran la semifinal, la repetició de la final del 2022 que va guanyar l’europea per 6-1 i 6-3. El desplegament físic de Gauff, vigent campiona de l’obert dels Estats Units, va doblegar el virtuosisme de la tunisiana Ons Jabeur (8), que continua sense aprovar l’assignatura pendent de guanyar un gran eslam: 4-6, 6-2 i 6-3 en 1h57. Gauff va desplegar un joc més agressiu a partir del segon set, quan va entendre que necessitava un canvi de rumb. Jugarà les seves segones semifinals a París.

La número 1, Swiatek, tricampiona a Roland Garros (2020, 2022 i 2023) i que sembla poc menys que invencible –19 triomfs seguits a París–, va escombrar per 6-0 i 6-2 en 62 minuts la txeca Marketa Vondrousova (5). La vigent campiona de Wimbledon i subcampiona a l’argila francesa el 2019, no va poder contrarestar l’allau de cops de la campiona, que va dominar el partit a partir del seu potent revés a dues mans. Swiatek va connectar 25 cops guanyadors i només va cometre 9 errors no forçats, consumant un triomf inapel·lable.

LA DADA

91
Sets per 6-0
ha guanyat Iga Swiatek en la seva carrera, 25 dels quals en tornejos de gran eslam.

LA FRASE

M’entristeix anunciar que em retiro. Vaig jugar amb el cor, ho vaig donar tot, i he de prendre aquesta decisió

Zverev guanya de matinada

Alexander Zverev (4) va tancar, dimarts a la matinada, pels volts de les dues, contra el danès Holger Rune (13), la nòmina de quartfinalistes en un partit en què va haver de remar de valent: 4-6, 6-1, 5-7, 7-6 (2) i 6-2 en 4h11. Accedeix als quarts per quart any seguit i se les heurà amb l’australià Alex de Minaur (11), botxí del rus Daniïl Medvédev (5).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)