Atletisme

Txell Soler obté el bronze europeu amb l’equip espanyol de mitja marató

Ibrahim Chakir ha ocupat el quart lloc en la classificació conjunta

La bagenca Txell Soler (32a amb 1h12:16) ha obtingut la medalla de bronze com a integrant de la selecció espanyola, que s’ha classificat en tercer lloc per equips en l’europeu de Roma. Només un segon (3h33:16 i 3h33:17) ha separat les tres millors representants espanyoles (Laura Luengo, 12a amb 1h10:54; Esther Navarrete, 13a amb 1h11:08, i Fatima Ouhaddou, 14a amb 1h11:14) del conjunt francès, que s’ha hagut de conformar amb la quarta plaça. Abans el vilafranquí Ibrahim Chakir (39è amb 1h05:00), que ha hagut de ser atès a l’arribada, havia ocupat el quart lloc en la classificació conjunta masculina. Chakir ha tingut problemes respiratoris a conseqüència d’un cop rebut a les costelles els dies previs al campionat. Tant Soler (4a entre les integrants del conjunt estatal) com Chakir (6è), amb la marató dels Jocs Olímpics en el punt de mira, han quedat lluny dels seus millors registres, però han tingut un bon test amb vista a la cita olímpica.

La glòria individual ha estat per a l’italià Yemaneberhan Crippa (1h01:03) i la noruega Karoline Bjerkeli Grovdal (1h08:09), que han arribat triomfadors a l’Estadi Olímpic de Roma. Crippa ha liderat la clara victòria d’Itàlia en la suma global (3h03:34) –es computen les marques dels tres primers classificats per federació–, mentre que en la femenina el triomf per equips ha estat per a Gran Bretanya (3h29:01).

El desenllaç de les dues mitges maratons, que han arrencat al costat del Coliseu romà amb mitja hora de marge, ha estat ben diferent. En la cursa masculina, fins a cinc corredors estaven en disposició de lluitar per la victòria al pas del km 20. Crippa, el més actiu en el tram final, ha exhibit la seva velocitat i ja ha entrat primer a l’estadi, mentre que el seu compatriota Pietro Riva (1h01:04) ha esprintat per assolir la plata per davant de l’alemany Amanal Petros (1h01:07).

En la prova femenina, Grovdal ha transitat a l’ombra de la romanesa Joan Chelimo Melly, però a l’hora de cursa ha pres el comandament i no ha tingut problemes per assolir la victòria amb 46 segons de marge. Melly, exhausta, ha arribat segona (1h08:55) i la britànica Calli Hauger-Thackery (1h08:58) ha completat el podi.

Amb sortida al costat del Coliseu i enfilar per sobre de les llambordes del Fòrum Imperial, la mitja marató ha fet ruta per alguns dels llocs més emblemàtics de la capital romana fins arribar a un circuit de 4,1 km al qual s’han fet tres voltes, pujant i baixant el Tíber des del Pont del Ressorgiment al Pont Duca d’Aosta. Completades les tres voltes, ja s’ha enfilat el camí cap al flamant Estadi Olímpic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)