Ciclisme

Barcelona serà la seu de la sortida del Tour de França del 2026

L’alcalde Jaume Collboni ha anunciat avui al Saló de Cent que Barcelona serà la seu de la sortida del Tour de França, le grand départ, el 4 de juliol de 2026 per primera vegada en la seva història, “un somni fet realitat que ens fa molta il·lusió”. La ciutat, serà el punt de partida de la Grande Boucle en base a un acord que encara s’està negociant, ha dit Collboni, i que inclourà un total de tres etapes a Catalunya de les quals encara no s’han revelat els recorreguts. L’alcalde ha estat acompanyat del director del Tour de França Christian Prudhomme, que considera que Barcelona “reuneix tots els ingredients per fer un gran inici de cursa”. “És un gran dia per Barcelona, per l’esport i per al ciclisme, i segur que per al conjunt de la ciutadania”, ha reblat Collboni.

La cursa ciclista més important del món partirà enguany el dia 29 de Florència, el 2023 va arrencar a Bilbao i el 2022 va sortir de Copenhaguen, seguint una clara vocació globalitzadora. Barcelona ja va organitzar la sortida de la Vuelta del 2023, un primer assaig general. “Avui recollim el fruit d’un immens treball i de molta gent”, ha dit Collboni encetant el capítol d’agraïments, entre els quals ha inclòs al regidor d’Esports David Escudé, que el 14 de maig ja havia anunciat que Barcelona estava fent l’esprint final per ser la seu de la sortida de la cursa: “Tanquem un cercle virtuós amb el Tour, que deixarà un gran llegat en una ciutat que estima la bicicleta, amb 355 clubs ala província de Barcelona i una clara aposta pel carril bici”. L’alcalde ha recordat que Barcelona és cada any el punt i final de la Volta a Catalunya i n’ha subratllat la seva antiguitat. Rubén Peris, el director de la Volta, ha estat present en l’acte de presentació. Alhora, ha tret pit recordant que la ciutat haurà estat seu d’uns Jocs Olímpics, mundial de futbol, Tour de França i la copa Amèrica, un pòquer de quatre grans esdeveniments del món de l’esport. El cost serà de 7 milions d’euros i serà sufragat “entre les tres administracions. Tindrem un retorn de posicionament internacional de la ciutat.”

El Tour, al qual ha definit com “una festa d’agermanament europeu“, no passava per la ciutat des del 2009, quan va ser la seu de la sisena etapa entre Girona i Barcelona –175 quilòmetres–i de la setena entre Barcelona i Ordino Arcalís –224 quilòmetres–els dies 9 i 10 de juliol. El Tour va aixecar llavors una gran expectació entre els aficionats catalans. El 2010 i el 2011 es va intentat que tornés a Barcelona però les negociacions no van fructificar.

El triomf de Pérez-Francés

Una altra de les més recordades amb presència de la capital catalana va ser l’arribada del 1965, amb sortida a Aix-les Thermes, en una etapa mítica per una escapada brutal de José Pérez-Francés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)