Handbol

La màgia de la supercopa

El Sarrià rep dijous el Barça en la semifinal del títol nacional, després d’haver-la disputat contra el Granollers dues vegades

“Passar-ho bé i poder gaudir de jugar contra els millors del món, és el que ens ha tocat i del que teníem ganes”, va dir Martí Arnau sobre com afronta el Sarrià un partit, la semifinal de la supercopa de Catalunya, que permet al conjunt de la 1a estatal rebre el Barça. Els blaugrana disputaran el primer partit de la temporada 24/25 al pavelló de la UES, que s’engalanarà per a l’ocasió.

“És la tercera vegada i en les altres dues havíem jugat contra el Granollers, que sempre està molt bé. Però fa una especial il·lusió jugar contra el Barça, que saps que tenen els millors, i l’objectiu és gaudir-ne i que ja gent del poble també ho pugui fer”, argumentava el pivot sarrianenc, recordant les anteriors visites de l’altre català que juga a l’Asobal per a aquesta mateixa competició.

El Sarrià ha rebut el Fraikin Granollers dues vegades en la semifinal de la supercopa de Catalunya. Primer el 2017 amb Carles Morales a la banqueta local, amb un 4-0 sarrianenc al final de la primera meitat (14-13). Aquell cop els vallesans es van endur el triomf per 26-29. Dues temporades després, diumenge va fer cinc anys i amb Salva Puig com a tècnic del Sarrià, el desenllaç va ser fins i tot més ajustat: un gol d’Àlex Márquez en el darrer instant decidia la semifinal (18-19). L’equip vallesà va visitar el Banyoles el 2022, perquè els del Pla de l’Estany van superar per 32-33 el Sarrià en el partit decisiu de la copa. Tots dos havien perdut la semifinal, però el Granollers B n’era finalista i no podia disputar la supercopa.

El Barça juga aquest partit per tercer cop al Gironès, perquè abans havia passat dues vegades pel Blanc i Verd per enfrontar-se al Bordils: l’1 de setembre del 2012 (23-43) en el debut de Nikola Karabatic com a blaugrana i el 15 d’agost de l’any després (23-50). “La nostra il·lusió és jugar contra el Barça, enfrontar-te al campió d’Europa. Hem hagut de començar abans d’hora però ho fem amb molt de gust i amb molta intensitat per donar la talla. Ara mateix no es pot trobar un rival més fort”, exposava Josep Espar, fa un mes en la presentació de la competició que es va dur a terme a Esplugues de Llobregat.

LES DADES

1
gol
d’Àlex Márquez avui fa cinc anys va ser clau en la darrera visita d’un català de l’Asobal a Sarrià (18-19)
2
cops
ha jugat el Barça al Gironès aquest partit: a Bordils el 2012 (23-43) i el 2013 (23-50)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)