Esports de muntanya

Esports

Mor l’alpinista rus Sergei Nilov en un rescat al Gasherbrum IV

Buscava el cos d’un company seu, que havia mort just fa un any al mateix lloc

Un dels alpinistes russos de més prestigi internacional, Sergei Nilov, ha estat donat per mort per la federació de muntanyisme del seu país. L’escalador va desaparèixer després d’un allau al Gasherbrum IV quan mirava de recuperar el cos d’un company seu, que havia desaparegut fa un any quan intentava fer aquest cim de l’Himàlaia (7.925 m)

Nilov va guanyar dues vegades el premi internacional Piolet d’Or (2012 i 2016), el més important en l’àmbit de l’alpinisme. Va ser considerat, a més, quatre cops com el millor muntanyer del seu país. Va ser el passat 17 d’agost, entre els 6.200 i els 6.400 m, quan l’equip de rescat que liderava Nilov va ser sorprès per un allau de gel. Els seus companys van poder baixar i van ser rescatats per cinc escaladors del Pakistan. El rescat de Nilov va ser impossible a causa d’una intensa nevada.

Nilov i Golovtxenko, l’escalador que va desaparèixer fa un any, van intentar en aquell moment escalar el 17è cim més alt del món per l’aresta sud-est, una ruta inèdita.

“Per mala fortuna, l’expedició va acabar de forma tràgica. Com a resultat, va morir un dels escaladors més forts del nostre país. Expressem el condol a la seva família i a tota la comunitat alpina del país i a tots els alpinistes del món que s’han posat en contacte amb nosaltres aquests últims dies”, assenyala el comunicat de la federació russa.

Les dues grans fites de Nilov les va assolir al costat de Golovtxenko: l’ascens pel nord-est a la torre Muztagh (7.267 m) al Pakistan i el cim per la cara nord del Thalay Sagar (6.905 m) a l’Índia

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)