Vela

Els dos finalistes decidits

Vela. L’Emirates New Zealand i el Luna Rossa Prada Pirelli s’han classificat per la final de la preliminar de la copa Amèrica de Barcelona, que es disputarà avui, a falta d’una regata

La final de la preliminar de la 37a copa Amèrica que s’està disputant a Barcelona va quedar definida a falta d’una jornada de regates. L’Emirates New Zealand i el Luna Rossa Prada Pirelli es van classificar i, avui, s’enfrontaran en una match race per decidir el guanyador d’aquesta prova prèvia i que ha servit als sis equips per acabar de posar a punts els vaixells AC75. Avui (14 h), es disputaran les tres darreres regates i, després, es farà la gran final.

L’equip neozelandès i l’equip italià es van assegurar els dos primers llocs d’aquesta preliminar després de guanyar el seu enfrontament de match race de la tercera jornada d’ahir. El New Zealand es va situar amb 4 victòries (4-0), mentre que el Luna Rosa porta 3 triomfs i 1 derrota. L’American Magic (2-2) podria atrapar els italians pel que fa a victòries, però, com que el Luna Rossa els va guanyar en l’enfrontament directe, té el desempat al seu favor. Els enfrontaments d’aquest migdia seran: Emirates New Zealand-American Magic, Luna Rossa Prada Pirelli-Alinghi Red Bull i Orient Express-Ineos Britannia. Després, es farà la final.

Gran superioritat

El vaixell neozelandès va guanyar, en la darrera regata del dia, l’Alinghi Red Bull de manera clara per un minut i 15 segons. El conjunt suís va sortir primer, després d’una bona lluita en la presortida, però el New Zealand va anar cap a l’altre costat del camp de regates, amb unes grans maniobres es va situar primer en la primera boia i, després, va anar incrementant l’avantatge.

El Luna Rossa va guanyar l’Ineos Britannia aprofitant una penalització a l’equip anglès, que havia guanyat la sortida. L’Ineos Britannia va entrar abans de temps en el box de la sortida i, en ser penalitzat, va haver de reduir la velocitat i cedir metres al rival, que el va superar. El vaixell italià va evitar que el rival reaccionés i va aconseguir el triomf.

En la primera regata del dia, l’Ineos Britannia havia sumat el seu primer triomf contra l’Alinghi en l’enfrontament més ajustat i amb diferents canvis en la primera posició en l’inici de la prova.

En la segona regata del dia, l’Orient Express francès va aconseguir la seva primera victòria, ja que el seu rival, l’American Magic, es va haver de retirar. L’equip nord-americà va perdre el vol en la presortida i, quan el va intentar recuperar, el vaixell va caure del darrere per un problema amb el timó. L’Orient Express va fer la sortida, va iniciar la regata i es va emportar el primer punt per la retirada dels nord-americans.

VICTÒRIES CLARES

L’equip italià i el neozelandès van guanyar les seves regates de la tercera jornada
Regata 9
Ineos Britannia 1
Alinghi Red Bull (a 0:33) 0
Regata 10
American Magic (retirat) 0
Orient Express 1
Regata 11
Luna Rossa Prada Pirelil 1
Ineos Britannia (a 0:46) 0
Regata 12
Emirates Team New Zealand 1
Alinghi Red Bull (a 1:15) 0
Classificació
1r Emirates New Zealand 4v-0d - 4 pt
2n Luna Rossa Prada Pirelli 3v-1d - 3 pt
3r American Magic 2v-2d - 2 pt
4t Ineos Britannia 1v-3d - 1 pt
5è Alinghi Red Bull 1v-3d - 1 pt
6è Orient Express 1v-3d - 1 pt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)