Vela

El New Zealand domina des de l’inici i ja té un 2-0

Vela. Guanya les dues primeres regates de la copa Amèrica de Barcelona contra l’Ineos Britannia, que planta cara en els primers trams de les proves

Primera jornada, dues regates i un 2-0 a favor del defensor en el marcador de la 37a edició de la copa Amèrica que s’està disputant a Barcelona. L’Emirates New Zealand va iniciar amb força el primer dia de competició i va guanyar les dues primeres regates contra l’Ineos Britannia. L’equip anglès va lluitar i va oposar resistència en els primers trams de cada prova, però a partir de la meitat de la regata els neozelandesos es van començat a destacar i van sumar els dos primers punts. El guanyador de la 37a copa Amèrica serà el primer vaixell que arribi a 7 victòries en les 13 regates previstes. Avui es disputaran dues proves més.

En la primera regata el New Zealand va sortir primer i va agafar la iniciativa des dels metres inicials deixant enrere, a 24 segons, l’Ineos Britannia en el pas de la primera boia. L’equip anglès va intentar recuperar-se en el segon llarg a favor del vent i va retallar nou segons en la segona boia. Els neozelandesos van demostrar que contra el vent són molt ràpids i en el tercer llarg van marcar amb encert al seu rival i en cada maniobra van anar ampliat el seu avantatge. Els 36 segons de marge a la tercera boia van donar tranquil·litat al defensor del títol, que no es va veure inquietat en cap moment pel desafiador. L’Emirates New Zealand va guanyar la primera regata amb 27:01 i l’Ineos Britannia va arribar a 41 segons.

L’Ineos Britannia va ser millor en la sortida de la segona regata, però en el primer creuament els neozelandesos es van situar en el primer lloc i van passar la primera boia amb 11 segons d’avantatge. Els primers trams, dels vuit a que es va disputar la segona regata, van ser molt igualats i el vaixell anglès es va situar primer en moments puntuals. En el cinquè tram el New Zealand es va començar a distanciar i va deixar a mig minuts el seu rival en les següents boies. El defensor va guanyar la segona regata amb 28:33 i va superar el desafiador per 27 segons.

El Luna Rossa guanya la femenina

El Luna Rossa Prada Pirelli va guanyar la final de la copa Amèrica femenina, en la primera edició que s’ha disputat. L’equip italià va ser superior a l’Athena Pathway anglès en l’única regata en què es va decidir el títol. El Luna Rossa ja va guanyar la copa Amèrica juvenil i ara també va ser el campió en la femenina. Les italianes van ser millors en la sortida i pràcticament sempre van ocupar la primera posició. L’equip anglès va oposar molta resistència i les diferències van ser molt curtes, de només sis segons en les dues primeres boies. El Luna Rossa va saber controlar les seves rivals en els sis trams del recorregut i al final va completar la final en 18:07, i va superar l’Athena Pathway per només 8 segons de marge.