Més esport

JOCS MEDITERRANIS

S'obre la via del 2014

Vólos i Larissa no tenen suport del govern i el CIJM els podria retirar els Jocs del 2013

En el nou escenari, s'endarreririen un any per logística i Tarragona tindria força números

Si el comitè internacional dels Jocs Mediterranis decidís finalment retirar a Vólos i Larissa la concessió dels Jocs Mediterranis del 2013, Tarragona podria ser la substituta del certamen, que s'endarreriria fins al 2014 per assegurar el tret. El govern grec, immers en una crisi galopant, ja ha anunciat que no destinarà recursos a les seus i les alarmes s'han encès per enèsima vegada. Els representants de la candidatura asseguraven la primavera passada que tenien enllestits el 80% dels equipaments, però encara han de construir la vila mediterrània, un camp de futbol, un canal aquàtic i onze pistes de tennis, entre d'altres, a banda d'haver de fer les inversions necessàries per modernitzar les instal·lacions actuals. Fa dues setmanes, una agència internacional va difondre la notícia que si als hel·lens els revoquessin finalment els Jocs, Pescara, que va organitzar els del 2009, repetiria. Però fonts de la candidatura tarragonina asseguren que aquesta informació és absolutament falsa, que l'hipotètic substitut de Vólos i Larissa encara no estaria decidit i que de cap manera no es farien una altra vegada a la ciutat italiana.

S'obren diversos escenaris, però el més lògic és que una de les cinc ciutats candidates pel 2017 assumeixi els Jocs. Endarrerir-los fins al 2014 semblaria una bona mesura per dur-los a terme amb tanta dignitat com sigui possible. Quan la candidatura de Vólos i Larissa va donar els primers símptomes de problemes greus, ara fa uns mesos, el CIJM va preguntar a Tarragona si es veuria amb cor d'organitzar els Jocs pel 2013 en el cas que l'organisme retirés la candidatura als hel·lens. Tarragona 2017 va fer una estudi de viabilitat, va respondre amb fermesa i va acceptar el repte, conscient que els dubtes l'haurien perjudicat amb vista al futur, encara que el gran projecte estava previst pel 2017. L'altre gran actiu dels tarragonins és la visita de la comissió avaluadora del setembre passat, que es va saldar amb un èxit notable i molt bones vibracions.

Sigui com sigui, el comitè hauria d'actuar amb la major rapidesa si decideix tirar pel dret i posar fi a la rocambolesca actuació de les dues ciutats gregues i probablement no esperar a l'estiu del 2011, la data prevista per designar la seu del 2017 en el marc d'una assemblea general. Hi ha dues ciutats que podrien tenir un cert avantatge, almenys moral. Es tracta de la turca Mersin i de la croata Rijeka, que van ser les perdedores en la designació pel 2013 en favor de Vólos i Larissa i que també aspiren a l'elecció del 2017, igual que Tarragona, Alexandria (Egipte) i Trípoli (Líbia), que conformen tot el gros de candidates. El que no sap Tarragona és si el CIJM va fer també la mateixa proposta de substitució a la resta de ciutats.

Posats a especular, fins i tot en un cas d'extrema necessitat Almeria podria repetir, una opció que evidentment deixaria tocada de mort Tarragona amb vista al 2017.


Els tarragonins ja van comunicar al comitè que es veien amb cor d'avançar-ne l'organització

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)