Més esport

Tarragona 2014 és possible

Competirà amb Trípoli (Líbia) i Mersin (Turquia) pels Jocs del 2014

El comitè internacional decidirà quina en serà la seu el 15 de febrer vinent

Abans, havia retirat l'organització de Vólos per al certamen de 2013

Josep F. Ballesteros
ALCALDE DE TARRAGONA
«Totes les institucions vinculades al comitè ens donen suport, però ara és l'hora de fer els contactes internacionals»
«Sabem que la candidatura de Tarragona genera molta confiança i està molt ben valorada. És sòlida i solvent»
«És l'hora dels valents i dels decidits. Si haguéssim dit ‘no', potser ens hauria passat factura al cap dels anys. No podem permetre'ns dubtar ni un moment»
«L'organització d'aquest esdeveniment esportiu permetria a la ciutat guanyar notorietat com a destinació turística i d'inversions, i situar Tarragona al mapa de les ciutats importants del món»
15
febrer
aquesta és la data en què el comitè internacional dels Jocs anunciarà la ciutat guanyadora.

Tarragona, Mersin (Turquia) o Trípoli. Aquestes són les tres ciutats finalistes a ser la seu de la pròxima edició dels Jocs del Mediterrani, que, excepcionalment i per causa major, se celebraran l'any 2014, un any més tard del que estableix la seva periodicitat. Ahir, en una reunió extraordinària a París per debatre aquest assumpte, el comitè executiu del comitè internacional dels Jocs va decidir finalment retirar la ciutat grega de Vólos-Larissa l'organització dels Jocs de 2013 per l'incompliment dels compromisos adquirits quan, el 2007, li va ser concedida l'organització. En la mateixa trobada a França, els 24 membres del comitè van fer una primera selecció i Alexandria (Egipte) i Rijeka (Croàcia) –casualment rivals de Vólos el 2007– no van passar el primer tall, cosa que sí va aconseguir la candidatura de Tarragona, juntament amb la de Trípoli (Líbia) i la de la ciutat turca de Mersin; totes aspirants als Jocs del 2017, però que no han dubtat a l'hora de presentar-se per si haguessin d'avançar els preparatius. Una de les tres serà la que triï el comitè executiu el 15 de febrer vinent, una data que podria ser històrica a Tarragona.

En un núvol.

La candidatura tarragonina va expressar la seva satisfacció: «El projecte de Tarragona demostra, d'aquesta manera, la seva solidesa. Des de la candidatura es creu fermament en Tarragona, en la nostra gent i en les nostres forces. Una Tarragona valenta pot assolir el repte i a la vegada l'oportunitat d'organitzar uns jocs a curt termini.» Des de l'Ajuntament es té el convenciment que oferint-se a organitzar els Jocs Mediterranis el 2014 donen un pas «estratègic», ja que, en cas que Tarragona no sigui l'elegida, se situa en una bona posició per afrontar la candidatura amb vista a l'any 2017.

A Grècia, empipats.

Un cop va saber que havien retirat a Vólos-Larissa l'organització dels Jocs del 2013, el Ministeri de Cultura de l'estat hel·lènic va carregar contra el comitè executiu. «Nosaltres els vam proposar fer uns Jocs amb menys cost, però sembla que al comitè l'interessava més fer uns Jocs més cars», va denunciar el ministre de Cultura grec, Pablos Yerulanos, en declaracions al canal NET. L'executiu grec, a més, va recordar que «es tracta d'una decisió que ja havien pres, malgrat que la proposta del govern de reduir el pressupost original de 358 milions als 126». La decisió de retirar la seu de Vólos ha estat justificada per l'incompliment en els preparatius, principalment pel que fa a la vila dels atletes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)