Natació

Marc Sánchez i Jessica Vall s'adjudiquen el Circuit Català de Trofeus 2012

Natació. El del CN Sabadell va reafirmar el lideratge en l'última prova, el Ciutat de Mataró, i la del CN Sant Andreu va remuntar fins al primer lloc

Marc Sánchez (CN Sabadell) i Jessica Vall (CN Sant Andreu) van guanyar el Circuit Català de Trofeus de Natació 2012. La darrera prova, el Ciutat de Mataró, es va disputar dissabte i tots dos van aconseguir uns bons resultats, que els van permetre finalitzar en el primer lloc. Marc Sánchez va confirmar el lideratge que ja tenia en la general, i amb un total de 6.841 punts va superar per més de 300 el seu company de club Alex Sánchez (6.533), que va ser segon. La tercera plaça la va ocupar un altre nadador del CN Sabadell, Yonatan Castet, amb 6.320 punts. En el Ciutat de Mataró, Marc Sánchez va aconseguir la victòria en tres proves, els 400 m lliures (4:02.58), els 200 m estils (2:08.82) i els 800 m lliures (8:15.06). Aquesta darrera marca li va donar 761 punts que el van confirmar en el primer lloc.

En el total de les sis jornades de competició del Circuit Català de Trofeus –amb nou dates puntuables–, Marc Sánchez va aconseguir 9 primers llocs i va puntuar en totes les dates. Qui va aconseguir més triomfs individuals va ser Fernando Morillas (CN Granollers) –quart de la general–, que en 11 ocasions va pujar al més alt del podi.

Sense olímpiques

En la categoria femenina, Jessica Vall va remuntar en aquesta última prova a Mataró, aprofitant l'absència de les tres primeres classificades, les olímpiques Clàudia Dasca (CN Sabadell), Marina Garcia (CE Mediterrani) i Mireia Belmonte (CN Sabadell), que estan ultimant la preparació dels Jocs de Londres. Jessica Vall va finalitzar amb 6.736 punts i es va situar en el primer lloc, al davant de Clàudia Dasca, que amb 6.637 punts va ser segona, i de Carla Campo (CN Terrassa), que també va guanyar posicions i va ser tercera, amb 6.589 punts. Jessica Vall va guanyar els 200 m braça (2:33.93) i els 50 m braça (33.46), i el bon registre en la primera distància li van suposar 754 punts que la van situar en el primer lloc.

La nedadora de Sant Andreu només ha aconseguit quatre victòries en les sis jornades de competició, dues a Mataró, però els seus bons registres li han donat força punts i al final s'ha endut el triomf de la general. La que ha aconseguit més victòries individuals en les nou dates ha estat Mireia Belmonte, amb 13 punts, tot i que no ha competit en la primera ni la darrera jornades.

A Mataró, les millors puntuacions per les marques aconseguides van ser pels 2:03.35 en els 200 m papallona (778 punts) d'Adrian Mantas (Sierra Oeste) i els 2:15.91 en els 200 m esquena (774 punts) de Natalia Torne (CN Mataró).