Perrone, al contraatac

Waterpolo. El treball defensiu dels boies va desarmar el Kazakhstan, que en la mitja part ja s'havia rendit (3-9). Demà, contra Croàcia, res fa pensar en un partit tan plàcid

ESPANYA14

KAZAKHSTAN6

La selecció espanyola va començar amb molt bon peu el torneig de waterpolo. No tant per la contundent victòria contra el Kazakhstan, un dels equips més accessibles del grup, sinó per les sensacions que va oferir. El sistema defensiu tramat per Rafa Aguilar, amb la important col·laboració dels boies tant en defensa com en atac, va ser determinant per desarmar el conjunt kazakh a còpia de contraatacs. El principal beneficiat d'aquesta tàctica, amb Guillermo Molina i Marc Minguell com a principals baluards defensius, va ser Felipe Perrone, el màxim golejador del partit, amb cinc dianes.

El Kazakhstan va aguantar el marcador igualat els primers quatre minuts, però en el tram final del primer quart el mateix Perrone i Mario García, amb dues dianes en 20 segons, ja van assenyalar el que seria la tònica de bona part del matx.

L'equip espanyol va trobar una autopista lliure de peatge per la banda dreta i amb un parcial d'1-5 ja va deixar el partit sentenciat en la mitja part (3-9). Rafa Aguilar va voler que tothom participés de la festa i en els dos darrers quarts Dani López-Pinedo va substituir Iñaki Aguilar a la porteria. També Iván Pérez, en els seus últims partits com a professional i amb una calcificació al colze, va contribuir a la golejada. El Kazakhstan, que en l'última lliga mundial havia estat capaç d'empatar amb Itàlia, no va oferir cap reacció i encara en l'últim instant va poder retallar diferències (6-14).

Amb el contundent triomf del debut, l'equip d'Aguilar s'ha situat momentàniament en el primer lloc del grup A. Una condició que haurà de posar a prova demà amb una autèntica prova de foc contra Croàcia, que ahir va superar Grècia en el partit inaugural per 6-8. En l'últim enfrontament de la jornada, Itàlia es va imposar a Austràlia per 8-5. “Aquest triomf ens ha donat molta confiança, però caldrà veure com responem contra els croats, que fan el doble que nosaltres”, va destacar Felipe Perrone, que passa pel moment més dolç de la seva carrera.

KAZAKHSTAN: Maximov; Gubarev (2), Panfili, Uskhakov (2), Ukumanov (1), Zhilyayev (1), Manafov –equip inicial–, Gorovoy, Ruday, Shakenov i Shmider. ESPANYA: Aguilar; Molina, (1) Minguell (2), Español (1), Vallés, Perrone (5), X. García –equip inicial–, Daniel López-Pinedo (ps); Mallarach (2), Pérez (1), Sziranyi (1), M. García (1) i David Martín. PARCIALS: 2-4, 1-5, 1-3 i 2-2. ÀRBITRES: Brguljan i Spiegel.

PER LA VIA RÀPIDA

En el segon quart, l'equip espanyol va trobar una autopista lliure de peatge per la banda dreta
El parcial del segon quart ha estat determinant per tenir un desenllaç sense problemes
Iván Pérez
boia selecció espanyola
El treball en defensa dels boies ha estat clau per obtenir la primera victòria
Felipe Perrone
DEFENSA selecció espanyola
Aquest partit ens ha servit per alliberar la tensió que sempre hi ha abans del debut