Hoquei sobre herba

El Polo recupera el títol

Hoquei herba. Va vèncer el Club de Campo (4-1) en el tercer i definitiu partit de la final, i va tornar a guanyar la divisió d'honor cinc anys després

El RC Polo de Barcelona va guanyar el títol de lliga en vèncer en el tercer i definitiu partit de la final el Club de Campo de Madrid per 4-1. Els barcelonins van tornar a ser els campions de la divisió d'honor després de cinc anys, ja que el darrer títol l'havien aconseguit el 2008, i en sumen onze en el seu palmarès. En les últimes quatre edicions el campió havia estat l'Atlètic de Terrassa i ara el Polo ha recuperat el títol, que ja va acariciar el 2009 i el 2012, en què va ser el subcampió.

El partit definitiu entre el Polo i el Club de Campo va començar amb els dos equips intentant no assumir cap risc. En els dos duels anteriors el conjunt local havia estat sorprès, ja que el Polo va guanyar a Madrid (3-5) en l'inici de la final, i dissabte el Club de Campo es va imposar en el camp Eduardo Dualde (3-6). El guanyador d'aquest tercer partit es convertiria en el campió i tots dos tenien clar que no s'havien de precipitar.

El Polo va inaugurar el marcador en el minut 21 en transformar en gol Xavi Lleonart un penal córner. A partir d'aquí els barcelonins van dominar el joc i van saber controlar molt bé els jugadors clau del conjunt madrileny. Tres minuts després, Roger Padrós va marcar de cop de càstig i, quan faltava poc temps pel descans, Salva Pierva va fer el 3-0. En la segona meitat els jugadors del Club de Campo van buscar reduir les diferències i, en el minut 13, l'alemany Mauritz Fürste ho va aconseguir. El Polo però, va saber mantenir la serenitat, va recuperar el control del partit i, sis minuts després, Àlex Casasayas va marcar el 4-1. En els últims minuts el marcador no es va moure i els barcelonins van poder celebrar una lliga molt treballada. El títol del RC Polo es va començar a gestar amb el primer lloc que va aconseguir en la fase regular i va continuar en la semifinal en què l'equip va eliminar l'Atlètic de Terrassa, que defensava el títol.

És una felicitat increïble. Això és un premi a la constància i al treball ben fet de tota la temporada