Hoquei sobre herba

Dos detalls reials decideixen

Hoquei sobre herba. Dues grans accions de Roger Padrós i Xavi Lleonart permeten al Polo remuntar la final de la copa contra l'Atlètic i adjudicar-se el títol en una temporada excel·lent

POLO2

AT. TERRASSA1

El Reial Club de Polo de Barcelona es va convertir ahir en el campió de la copa del Rei i va tancar de manera brillant una temporada 2012/2013 per emmarcar. Els barcelonins, que fa dues setmanes aconseguien derrotar el Club de Campo i adjudicar-se el campionat de lliga, van patir de valent per superar l'Atlètic Terrassa que va plantejar un gran partit defensiu. Els egarencs van fer un gran treball de contenció i no van deixar opcions a les grans figures del Polo, que es van acostar a la porteria egarenca mitjançant cinc penals córner, però en cap d'ells la pilota no va entrar.

En un contraactac per la banda dreta de l'atac de l'Atlètic, Marc Torrente centrava de manera brillant perquè el jove Marc Boltó fes el 0-1 en el marcador. L'Atlètic aprofitava la seva efectivitat i el Polo, sense punteria, patia per aconseguir l'empat.

A la segona meitat, el Polo va posar una marxa més en el seu joc i va fer tirar enrere l'Atlètic, que seguia defensant-se de manera brillant. Els barcelonins combinaven amb facilitat a la zona de mitjos, però l'Atlètic no el deixava culminar les oportunitats. Els homes de Carlos Garcia Cuenca van disposar de dos penals més que tampoc no van saber transformar, però quan s'arribava al minut 25 de la segona part Eduardo Dualde va ser testimoni de dues genialitats dels barcelonins. La falta d'encert que havia regnat en tots els penals córners anteriors es va esvair i el Polo va remuntar el partit amb dos grans gols. El primer, de Xavi Lleonart. “Hem tingut moltes més ocasions que ells en la segona part i per sort les hem sabut transformar”, deia el fitxatge d'enguany dels barcelonins en acabar el partit. Sis minuts després, Roger Padrós feia el segon amb una excel·lent rematada que entrava per l'escaire de la porteria de l'Atlètic. Amb tot perdut, els egarencs es van bolcar a l'atac, però sense massa sort. De fet, Àlex Fàbregas, el capità barceloní, va estar a punt de fer el tercer, però la seva rematada va marxar per sobre la porteria.

La botzina final donava la victòria al Polo i tancava una temporada brillant on els homes de Carlos Garcia Cuenca han guanyat el campionat de Catalunya, la lliga de divisió d'honor A i la copa del Rei. “És el fruit de molt treball. És el fruit d'entendre l'hoquei sobre herba de manera diferent”, deia el tècnic barceloní, que assegurava haver tancat la temporada perfecte. Per la seva banda, el tècnic de l'Atlètic Terrassa, Roger Pallarols, desolat, es rendia davant el gran treball dels seus homes. “El que hem fet és per treure's el barret. Al setembre se'ns havia donat per morts, vam canviar sis homes olímpics i mira, estem plorant per no haver guanyat una final”, deia Pallarols. Les llàgrimes egarenques van ser testimonis de l'hegemonia d'un Polo que aquest any ha estat el rei de l'hoquei herba estatal.

ATLÈTIC TERRASSA: Peñalba (p.); Pujal, Sergi Enrique, Carrera, Peremiquel, Malgosa, Marc Sallés, Andreu Enrich, Boltó, Beltrán i Freixa -equip inicial-; Morera, Di Mercurio, Roger Pablo, Oriol Malgosa i Guerrero. REAL CLUB POLO: Oriol Fàbregas; Lleonart, Padrós, Jordi Fàbregas, Piera, Borja Casanovas, Casasayas, Rey, Javier Turull, David Alegre, Àlex Fàbregas -equip inicial-; Chaves, Coll, Puig, Terraza i Álvaro Turull. GOLS: 1-0, (14') Marc Boltó. 1-1 (61') Xavi Lleonart, de penal córner. 1-2 (67') Roger Padrós, de penal córner. ÀRBITRES: Diego Fernández i Francisco Vázquez.
Hem tingut moltes més ocasions que ells en la segona part i per sort les hem sabut transformat
Xavi Lleonart
JUGADOR DEL POLO
Vam canviar fins a sis jugadors que havien disputat els Jocs i tot i això hem arribat a la final