Hoquei sobre herba

Els Reis vénen amb estics

Hoquei sobre herba. La 68a edició del torneig del RC Polo comença avui a Barcelona amb els dos equips de casa com a defensors del títol

Amb l'inici de l'any nou torna a Barcelona un clàssic de l'hoquei sobre l'herba, el torneig de Reis, que comença avui a les instal·lacions del RC Polo i acabarà el dia 6. En aquesta nova edició, la 68a, s'hi reuniran 22 equips i prop de 350 jugadors en un campionat dividit en dues categories, la juvenil i l'absoluta, tant en homes com en dones.

En la categoria masculina, els equips que lluitaran per la copa Ajuntament de Barcelona són el Polo, campió el 2015, el Leuven (Bèlgica), el Pedralbes 1991 i el Pedralbes HC. En la categoria femenina, el Polo també surt com a defensor del campionat, juntament amb el Leicester HC (Anglaterra), el Royal Leopold (Bèlgica) i una selecció del CAR de Sant Cugat de la categoria sub-21. El vencedor s'emportarà el trofeu Marta Monegal.

Els equips juvenils masculins convidats en aquesta edició són el Calday Grange, el Repton School i el Wellingoyon College (Anglaterra), el Willem College (Holanda), i el Diagonal, el FC Barcelona, el Pedrables HC i el Polo. Els equips femenins seran en aquesta ocasió el Wellingon i el Repton d'Anglaterra, el Willem d'Holanda, el Polar Bears del Canadà, el RC de Brussel·les de Bèlgica i el Polo.

El torneig s'ha disputat de manera continuada des de 1949. Inicialment es disputaven només partits amb equips masculins i, a partir de 1980, van començar a jugar-hi les noies.

En el palmarès històric hi figuren alguns dels grans clubs europeus, així com seleccions d'arreu del món. El 2013, per exemple, el títol va ser per a un combinat de jugadors europeus. El Leuven belga, campió del torneig el 2005 i el 2009, és, juntament amb el Polo, el gran favorit per endur-se el títol. Una de les grans figures de l'equip és l'internacional català Pau Quemada. El Polo arriba al seu torneig en un bon moment després d'arribar a l'aturada nadalenca com a líder de la lliga i amb només una derrota en deu partits.

En la jornada d'avui es jugaran els primers partits juvenils i a partir de demà entraran en acció els equips sèniors. Els quatre títols es decidiran pel sistema de lligueta.

UN HISTÒRIC

El torneig masculí de categoria sènior es juga de manera continuada des del 1949
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)