Rugbi

Diploma de debutant

Rugbi de set. La selecció espanyola femenina guanya Kenya i es planta als quarts, en els quals sucumbeix contra Austràlia, un equip d'un altre nivell

El debut olímpic de la selecció espanyola de rugbi de 7 –amb les catalanes Bàrbara Pla i Eli Martínez– es resoldrà amb un diploma al qual l'equip va accedir amb una sola victòria, contra Kenya. Al vespre, però, l'equip espanyol va quedar fora de la lluita per les medalles en perdre de manera contundent contra Austràlia, campiona del món i una de les grans favorites a l'or. S'estrena el rugbi i es nota. Moltíssima diferència entre seleccions, que, amb l'impuls de ser esport olímpic, a Tòquio hauria de ser menor. L'equip espanyol no va estar a l'altura en els quarts. Se sabia inferior i es va notar. S'ho va fer al darrere en els primers minuts i les australianes en van tardar gairebé quatre a engegar el marcador amb una marca jugada a la mà, seguida d'una altra que va trencar la línia amb una finta. En atac, Espanya només va poder sortir un cop. A més, amb 12-0, Bàrbara Pla no va acabar de controlar la pilota i no va convertir una marca que hauria estat un suport moral incalculable. I en l'atac següent, les australianes van aconseguir un assaig facilíssim, amb Caslick corrent sola tres quarts de camp. La línia defensiva de l'equip de José Antonio Barrio va ser vulnerable. La selecció espanyola s'havia classificat per als quarts aconseguint l'única victòria en el grup B, contra Kenya (19-10). Bàrbara Pla va aconseguir la primera marca, però les kenyanes, amb una gran potència física, van empatar en la primera meitat (5-5). En la segona, el combinat espanyol va trobar més forats i les marques de Marina Bravo i les transformacions de Patricia García van situar el 19-5. La marca kenyana amb el rellotge a zero – pel lateral– va ser intranscendent perquè, per eliminar Espanya, el Brasil havia de guanyar de 30 o més contra el Japó i el partit va acabar amb 26-10.

AUSTRÀLIA24
ESPANYA0

AUSTRÀLIA: Parry (Beck), Williams (Pelite), Tonegato (Green), Caslick (Etheridge), Dalton (Turner), Quirk i Cherry. ESPANYA: Berta García, Del Pan (Eli Martínez), Patricia García, Bravo, Pla, Casado (Etxebarria) i Rial.. MARCADOR: 5-0 (3:41) Tonegato; 10-0 (5:34) Caslick; 12-0 (6:18) Dalton; 17-0 (9:35) Caslick; 19-0 (10:03) Dalton; 24-0 (13:52) Green.
RUGBI DE 7 FEM.

La lluita pel cinquè lloc

El diploma ja el tenen –de fet, per a aquest debut, només quatre seleccions se'n queden sense–, però falta saber la posició final. L'equip espanyol jugarà avui contra França en la fase per la cinquena posició, a 2/4 de 7 de la tarda. Mitja hora més tard ho faran Fiji i els Estats Units. Els guanyadors dels dos partits s'enfrontaran a les 11 de la nit amb la cinquena posició en joc. Els perdedors ho hauran fet mitja hora abans, amb el premi de la setena posició. Tot el torneig femení quedarà resolt avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)