Ral·lis

La recepta del campió funciona

Ral·lis. Kris Meeke fa l'escratx en els dos trams de l'última jornada del ral·li de Còrsega, però Sébastien Ogier fa seva la victòria

Amb la tornada de l'asfalt, Sébastien Ogier ha tornat a assaborir la victòria en el mundial de ral·lis. Ahir va rubricar el triomf a Còrsega, el segon seguit després del que va assolir a Alemanya –també sobre asfalt–, i va deixar el quart títol mundial consecutiu vist per a sentència. Sense haver de patir pel fet de ser el primer a passar pels trams –cosa que l'havia apartat de la victòria en els sis ral·lis de terra anteriors–, Ogier va poder aplicar la seva recepta preferida: “Tibar de valent el primer dia i després controlar el ritme.” Dit i fet, divendres va fer tots els escratxs i va avantatjar Neuville de 44 segons, pràcticament el mateix marge amb què ahir va tancar la cursa.

El seu rival més perillós hauria estat Kris Meeke, però divendres el nord-irlandès va quedar fora de joc per una punxada. Reenganxat després d'una topada dissabte, ahir el pilot de Citroën va fer l'escratx en els dos trams del dia, incloent-hi el power stage. Mikkelsen va ser tercer i manté una minsa possibilitat matemàtica de ser campió. Molt minsa, perquè només un daltabaix evitaria que Ogier es coronés tetracampió a Salou, la setmana que ve.

Ral·li de Còrsega
1r Ogier-Ingrassia (VW)
4h07:17.0
2n Neuville-Gilsoul (Hyundai)
a 46.4
3r Mikkelsen-Jaeger (VW)
a 1:10.0
4t Latvala-Anttila (VW)
a 1:35.6
5è Breen-Martin (Citroën)
a 2:18.6
6è Paddon-Kennard (Hyundai)
a 2:36.1
7è Sordo-Martí (Hyundai)
a 3:06.9
8è Camilli-Veillas (Ford)
a 4:53.9
Mundial de pilots
1r Sébastien Ogier (VW)
195
2n Andreas Mikkelsen (VW)
127
3r Thierry Neuville (Hyundai)
112
4t Hayden Paddon (Hyundai)
102
4t Jari-Matti Latvala (VW)
101
5è Dani Sordo (Hyundai)
92
Mundial de constructors
1r Volkswagen Motorsport
293
2n Hyundai Motorsport
227
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)