Ral·lis

El torn de Volkswagen

Ral·lis. La marca alemanya s'embutxacarà el títol de marques a Gal·les en cas de victòria d'Ogier, ja campió, o del seu company Latvala

Quinze dies després que Sébastien Ogier conquerís el quart títol mundial consecutiu, amb la victòria en el ral·li Catalunya-Costa Daurada, a Salou, ara és el torn del seu equip, Volkswagen. La marca alemanya té tots els trumfos per embutxacar-se el quart títol mundial de marques en el ral·li de Gal·les, la penúltima prova del WRC, que dissabte trepitjarà territori anglès per primer cop d'ençà del 1999. Una victòria d'Ogier o del seu company Jari-Matti Latvala garanteix la corona per a l'equip de Wolfsburg. El tercer pilot de VW, Andreas Mikkelsen, no puntua per a la marca, però es juga el subcampionat de pilots amb el cap de files de Hyundai, Thierry Neuville. Fins i tot en cas de doblet dels Hyundai del pilot belga i Hayden Paddon (Dani Sordo porta el tercer cotxe i no suma punts per a la marca), VW en faria prou amb un tercer lloc i un cinquè per sentenciar el campionat.

De fet, Ogier i Latvala són els gran favorits, perquè han guanyat les cinc últimes edicions del ral·li gal·lès (dues el finlandès i tres el francès), disputat sobre pistes forestals dins dels boscos. La boira, la pluja, i fins i tot la neu i el gel, són ingredients característics de la prova. El fang resultant pot afavorir l'exercici del privat Ott Tänak, que condueix un Ford calçat amb rodes Dmack. El ral·li té 22 trams i un total de 330,21 quilòmetres cronometrats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)