Més motor

Pedro Hiltbrand, campió del món de kàrting

Motor. El pilot gironí tanca amb el màxim guardó de l'especialitat una temporada immaculada, en què també ha estat campió estatal i europeu, i hi ha afegit la supercopa internacional

Ho ha guanyat tot. Amb el campionat del món de la categoria OK (KF1) assolit dissabte al vespre a Bahrain, Pedro Hiltbrand (Blanes, 1996) ha rubricat un pòquer d'alta volada en el panorama internacional del kàrting. A més del mundial, el gironí ha guanyat el campionat estatal de la categoria KZ2, l'europeu d'OK i la supercopa internacional de KZ2. Els seus rivals, el bo i millor del kàrting mundial, s'han hagut de conformar amb les engrunes. Per trobar un palmarès semblant obtingut per un pilot de karts en un sol curs, cal citar el nom de Max Verstappen, el nou crac de la fórmula 1. El 2013 l'holandès va vèncer els campionats europeus de KZ1 i KF, i el mundial de KZ1. La diferència substancial entre els dos casos és que Max encara tenia 15 anys i es disposava a fer el salt als monoplaces i cap a la F-1, mentre que als 20 anys Pedro és un pilot professional de kàrting, i que duri.

Connexió Molina

Pedro Hiltbrand va començar a córrer en karts als sis anys, als nou ja era campió de la categoria Minikart i avui dia, en el campionat estatal, és el cap de files de l'equip de Lloret de Mar M2 Racing Karts, dirigit per Mariano Molina i el seu fill Miquel, pilot d'Audi en el DTM. L'equip és el representant a l'Estat espanyol de la fàbrica italiana CRG, de la qual Pedro és pilot oficial en les competicions internacionals, igual com ho havien estat el mateix Verstappen o Àlex Palou, que també va passar per l'equip M2 Racing i ara és pilot de GP3.

Amb els Molina, aquest any Hiltbrand ha dominat de cap a cap el campionat estatal de KZ2 (karts de 125 cc, amb marxes), amb vuit victòries seguides en deu curses. En aquesta categoria, el 4 de setembre el blanenc va conquerir la supercopa CIK-FIA (la federació internacional de kàrting), a Kristianstad, Suècia –el barceloní Gerard Cebrián, quart en l'estatal de KZ2, va ser 21è–, tot dominant les mànegues cronometrades, la prefinal i la final.

La setmana anterior, el pilot de CRG havia signat una gran actuació a Genk, Bèlgica, en l'última prova de l'europeu d'OK (125 cc, sense marxes). Amb la victòria en la prefinal i el segon lloc en la final, Hiltbrand va desbancar Tom Joyner (Zanardi) i Karol Basz (Kosmic) al capdavant de la general. Va ser el seu primer gran títol –el 2015 havia estat subcampió europeu de KZ2–, abans d'arrodonir un curs excepcional amb la supercopa i el mundial, per fer el ple de títols de la federació internacional.

PROFESSIONAL

Hiltbrand és el cap de files de l'equip de Lloret M2 Racing i pilot oficial de CRG

Un duel que va valer un mundial

El mundial de kàrting es va disputar el cap de setmana passat al circuit de kàrting de Bahrain, a tocar del traçat de F-1, on s'estava fent la cloenda del mundial de resistència. Hiltbrand va ser segon en la seva prefinal, però va heretar un lloc a la primera fila de la graella de la final després d'una penalització al seu company Felice Tiene. En la final, Hiltbrand va protagonitzar un duel aferrissat amb l'encara vigent campió, Basz. El polonès va superar el català en la volta 16 (de 22), però tres voltes més tard Pedro s'hi va tornar i es va coronar campió.