Motociclisme

Motor

Adaptats als temps

Jordi Moncanut, director de l’Escola Tècnica de Girona, explica com s’ha ajustat l’ensenyament que imparteixen, de marcat sentit pràctic, a l’actual crisi

Montmeló, el 29 de maig, és la primera cursa d’un calendari més comprimit, pendent d’aprovació

L’Escola Tècnica de Girona fa demà i diu­menge la jor­nada de por­tes ober­tes per al curs 2020/21. “Són en línia i si s’ins­cri­uen per la web podran entrar-hi i veure el pro­jecte”, explica el direc­tor del cen­tre, Jordi Mon­ca­nut, sobre l’escola, en què hi ha auto­moció (ETG), comerç i empresa (ETG 2) i com­pe­tició (ETG Racing). En aquesta, amb prop de mig cen­te­nar d’alum­nes, es nodreix de mecànics l’equip de com­pe­tició que encapçala Albert Tor­res i que aquest 2020 for­men el campió esta­tal de 600 Marc Alcoba (SBK 1000), Joan Zamo­rano (Open 1000) i Fran­cesc Pérez (SBK 300). “Hi ha un esbor­rany de calen­dari que l’han com­pri­mit”, diu sobre un cam­pi­o­nat que encara està pen­dent d’apro­vació, la pri­mera cursa del qual seria a Mont­meló el 29 de maig.

Sense tocar-les

“L’objec­tiu és que apren­guin i que tro­bin feina”, diu el direc­tor sobre l’ense­nya­ment basat en el sen­tit pràctic. “Els nos­tres pro­fes­sors són experts. Volem trans­me­tre capa­ci­tats i saber fer. Aquests dies hem hagut d’adap­tar l’ense­nya­ment, fer-lo en línia” –és com estan fent les clas­ses a l’escola giro­nina des que es va decre­tar l’estat d’alarma–. “El 12 de març vam haver de mar­xar a casa. Ens va caure com una galleda d’aigua freda, quan el dijous ens van dir que l’endemà ja no podríem obrir”, recorda Mon­ca­nut, que explica com s’ho van fer per man­te­nir l’acti­vi­tat lec­tiva al cap de qua­tre dies: “Vam con­tac­tar amb una pla­ta­forma que per­met fer clas­ses en línia, els pro­fes­sors els vam for­mar i vam mirar quina part del curs podíem fer.” “No podem tre­ba­llar amb les motos física­ment, tocar-les. Ni amb els cot­xes o amb les apli­ca­ci­ons de màrque­ting. La part d’empresa s’assem­bla bas­tant, però la de com­pe­tició és la que més se’n res­sent”, es resigna. “És una manera d’ense­nyar que dona sen­tit al pro­jecte. Tenim una borsa de tre­ball perquè puguin fer pràcti­ques, tro­bar feina o equips de com­pe­tició. Els anem a dis­tri­buir, i un noi que és al nos­tre equip pot­ser l’any que ve serà a l’equip con­trari”, exposa Mon­ca­nut.

Atu­ra­des

“Ara estàvem a punt d’estre­nar la copa Yamaha: els nens que van fer l’Ohvale i que volen seguir hi ani­ran a com­pe­tir. Tenen de 12 a 14 anys i són motos 125, més gros­ses de mida i no de cilin­drada. Les estàvem pre­pa­rant a l’espera que puguem anar a l’escola.” Aquest és un altre pro­jecte atu­rat pel coro­na­vi­rus. La Yamaha bLU cRU Cup dona con­tinuïtat als nens de 7 a 12 anys que sur­ten de la copa Ohvale Promo-RACC, per als nens que volen apren­dre a pilo­tar a Cata­lu­nya. Una com­pe­tició que du l’ETG. “Sub­mi­nis­trem la moto als pilots i els nos­tres alum­nes van als cir­cuits”, diu Jordi Mon­ca­nut.

Normes
“A vegades saben preparar les motos però no coneixen el reglament”, recorda Moncanut sobre el debut competitiu, el 2014 a Alcarràs. Un dia plujós amb canvi de pneumàtics a mitja cursa, en què un alumne va trepitjar una línia i l’equip va ser penalitzat amb tres llocs –el pilot havia guanyat.
45
alumnes
té la branca de competició de l’ETG aquest 2019/20
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)