Més motor

MOTOR / GRAN PREMI D'ANGLATERRA DE MOTOCICLISME

Márquez i Espargaró, triomf i lideratge

Lluita tremenda entre els pilots de Derbi i un altre triomf de Márquez

A Espargaró, el segon lloc li serveix per manar en el mundial

Marc Márquez
DERBI
«Si et toquen no ets pots amagar. Sabíem que podíem tocar-nos, ha passat i al final ell s'ha passat en el penúltim revolt»
«Ens hem tocat, però el més important és que no hem caigut cap dels dos»
Pol Espargaró
DERBI
«El primer cop que ens hem tocat havia guanyat la posició. I per fora és evident que no pots avançar, menys en un revolt ràpid»

Duel espectacular el que van mantenir Marc Márquez i Pol Espargaró en les dues últimes voltes del Gran Premi, sens dubte, el millor del cap de setmana a Silverstone. Els dos pilots de Derbi, que no van anar a terra de miracle, van acabar signant un doblet català que va donar el lideratge provisional del campionat al petit dels Espargaró.

Gairebé des del principi –si bé a Espargaró li va costar més per culpa d'una sortida deficient– els dos catalans, que durant tot el cap de setmana havien estat els que havien marcat els millors temps i havien mostrat un millor ritme de cursa, van marxar del grup i van anar distanciant-se progressivament fins a deixar com a única incògnita saber qui dels dos acabaria al lloc més alt del podi. A dues voltes per a la conclusió, Espargaró superava Márquez amb toc inclòs, però immediatament el de Cervera feia el mateix: avançament amb contacte. Era el preludi de l'última volta als quasi sis quilòmetres del circuit britànic, un últim gir en què els dos pilots van arribar a passar-se fins a vuit vegades, i va ser Márquez qui creuaria primer la línia d'arribada després d'una maniobra molt arriscada d'Espargaró que a punt va estar de costar-li una relliscada fatal.

Uns dos minuts finals de bogeria i un pilotatge extrem que va permetre a Márquez obtenir el seu segon triomf consecutiu i a Espargaró enfilar-se al capdamunt de la classificació. Dissabte, a la Catedral d'Assen, una altra entrega d'una rivalitat creixent i saludable.

Toni Elias és desè, però es manté líder en el mundial de Moto 2

La imprevisibilitat de Moto 2, la nova categoria del campionat del món, continua sent l'únic valor inalterable. A Silverstone el triomf va ser per al francès Jules Cluzel, que va aconseguir la seva primera victòria en una prova del campionat del món. Cluzel va imposar-se a Thomas Luthi, que fins a dues voltes del final, abans de cometre una errada, semblava el més ben situat per assolir el triomf. Tercer va entrar Julián Simón (60), actual campió dels 125cc i que per segon cop en la temporada va acabar entre els tres primers classificats.

Més enrere, i completant un cap de setmana veritablement amarg, va entrar Toni Elias. El manresà, que al final de la primera volta era 20è, va remuntar de mica en mica –«he conegut la categoria, va dir»– fins a entrar en la desena posició, lloc que li va permetre mantenir-se líder del campionat. Un certamen en què, vist el que ha passat fins ara, la regularitat serà la clau del títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)