Motociclisme

El gironí Arenas és quart a Xest i haurà d’esperar a Portugal per ser campió de Moto3

El pilot gironí Albert Arenas (KTM) ha fet una cursa intel·ligent i acabat quart avui a Xest el Gran Premi de la comunitat Valenciana, la penúltima prova del mundial. El català augmenta el seu avantatge al capdavant de la general, però haurà d’esperar a la darrera cursa a Portugal el cap de setmana vinent per ser campió del món de Moto3. El japonès Ai Ogura (Honda) ha estat vuitè i se situa segon a 8 punts del català en la general, però l’italià Tony Arbolino (Honda), que ha guanyat la cursa amb brillantor, és ara el tercer en discòrdia a 11 punts d’Arenas. Tots tres es jugaran el mundial a Portimão. Arenas serà campió si venç o és segon i també si acaba tercer i Ogura no guanya. Si el japonès fos segon li valdria el quart lloc i si fos tercer, Arenas en faria prou amb la vuitena posició. “No tenia la moto per lluitar per la victòria”, ha declarat el gironí tot just acabar la cursa.

Arenas ha sortit bé i s’ha situat quart, mentre Ai Ogura (Honda) ha perdut de seguida posicions (9è) i s’ha despenjat del grup capdavanter. Raúl Fernández (KTM), el pilot habitualment més ràpid de la graella, ha marxat tot sol com li agrada per evitar el tràfic que tant fa abaixar el seu rendiment. L’italià Celestino Vietti (KTM), tercer en el mundial, ha patit una caiguda prematura a 20 voltes del final. Abans s’havien estimbat els japonesos Kaito Toba (KTM) i Tatsuti Suzuki (Honda).

Tony Arbolino (Honda) s’ha instal·lat segon i el valencià Sergio Garcia (Honda) ha remuntat des de la dissetena posició i s’ha afegit a la lluita per la cursa. Ogura ha accelerat en la quinzena volta i s’ha ressituat setè avançant dos pilots –Andrea Migno (KTM) i Jaume Masià (Honda)–conscient que el títol se li podia esmunyir o al menys quedar prou hipotecat. Finalment ha perdut una posició.

A mesura que ha avançat la cursa, Arenas s’ha anat despenjant dels tres primers i en la dissetena volta perdia un segon respecte de Garcia i Arbolino, que tenien a tret a l’escapat Fernández, cada cop més pressionat. El jove turc Deniz Öncü (KTM), cinquè, pressionava per la seva banda el català i el perillós Darryn Binder (KTM) venia per darrera. Arbolino ha superat Fernández en el penúltima volta i ha no ha titubejat i Garcia ha estat segon en una lluita aferrissada amb Fernández en què han estat a punt de tocar-se. Arenas, ferm, ha aguantat les escomesa del sud-africà Darryn Binder (KTM), l’home que havia signat ahir la posició preferent.

El jesusenc Jeremy Alcoba (Honda), per la seva banda, ha acabat desè el dia del seu dinovè aniversari i s’ha assegurat la distinció de millor pilot debutant de l’any, tot i que admès que no estava massa content per la cursa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)