Motociclisme

Arenas és quart i es jugarà el títol amb Ogura i Arbolino

Moto3. El gironí augmenta el marge respecte del japonès fins als 8 punts i en té 11 respecte de l’italià, vencedor a Xest, abans de la decisiva cursa de Portimão

El pilot gironí Albert Arenas (KTM) va fer una cursa intel·ligent a Xest, va acabar quart la penúltima prova del mundial i va augmentar així el seu avantatge al capdavant de la general de Moto3 respecte del japonès Ai Ogura (Honda), que va finalitzar vuitè i se situa a 8 punts del català. L’italià Tony Arbolino (Honda) va guanyar la cursa amb brillantor i és el tercer aspirant al títol, a 11 punts d’Arenas. Tots tres es jugaran el mundial diumenge vinent a Portimão. El gironí serà campió si venç o és segon i també si acaba tercer i Ogura no guanya. Si el japonès fos segon li valdria el quart lloc i, si fos tercer, el català en faria prou sent vuitè. Respecte a Arbolino, l’exigència encara és menor.

Arenas va sortir bé i es va situar quart, mentre Ai Ogura (Honda) perdia de seguida posicions (9è) i es despenjava del grup capdavanter. Raúl Fernández (KTM), habitualment el més ràpid de la graella, va marxar tot sol, com li agrada per evitar el trànsit que tant li fa abaixar el rendiment. L’italià Celestino Vietti (KTM), tercer en el mundial, va caure a 20 voltes del final. Abans s’havien estimbat els japonesos Kaito Toba (KTM) i Tatsuti Suzuki (Honda). Tony Arbolino (Honda) es va instal·lar en el segon lloc i el valencià Sergio Garcia (Honda) va remuntar des del 17è i es va afegir a la lluita. Ogura va accelerar en la quinzena volta i es va ressituar setè avançant dos pilots –Andrea Migno (KTM) i Jaume Masià (Honda)– conscient que el títol se li podia esmunyir o al menys quedar prou hipotecat. Finalment va perdre una posició.

Arenas es va anar despenjant dels tres primers i en la dissetena volta cedia un segon respecte a Garcia i Arbolino, que feien una altra cursa i tenien en el punt de mira l’escapat Fernández, cada cop més atabalat. El jove turc Deniz Öncü (KTM), cinquè, pressionava el català i el perillós Darryn Binder (KTM) venia per darrere. Arbolino va superar Fernández en la penúltima volta i ja no va titubejar. Garcia va ser segon en una lluita aferrissada amb Fernández en què van estar a punt de tocar-se. Arenas, ferm, va aguantar l’escomesa del sud-africà Darryn Binder (KTM), l’home que havia signat la posició preferent.

EL PROTAGONISTA

La veritat és que avui no tenia la moto en condicions per lluitar per la victòria
Albert Arenas
pilot de KTM

Alcoba, millor debutant del 2020

El pilot de Jesús Jeremy Alcoba (Honda) va acabar desè el dia del seu dinovè aniversari i es va assegurar la distinció de millor pilot debutant de l’any, tot i que admet que no està gaire content per la cursa. Alcoba és tretzè en la classificació general del campionat amb 71 punts. La seva millor actuació va ser el quart lloc en el Gran Premi de San Marino.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)