Motociclisme

En territori desconegut

Motor. Albert Arenas lluitarà per guanyar el seu primer títol mundial de Moto3 en l’última prova, el GP de Portugal, i ho farà al circuit de Portimão, que s’utilitza per primera vegada

Per primera vegada en la seva carrera, Albert Arenas arriba a l’última prova del mundial amb possibilitats de guanyar el títol en Moto3. El gironí i la seva KTM de l’equip Gaviota Aspar Team lluitaran per ser campions a l’Autòdrom de l’Algarve, a Portimão, en un recuperat GP de Portugal. També està en joc el títol de Moto2 i el subcampionat de MotoGP, i per a la majoria de pilots és un territori desconegut, ja que mai s’ha disputat cap prova del mundial al circuit de Portimão.

El pilot gironí hi va córrer fa uns anys, en el campionat FIM CEV del 2015, quan va ser cinquè en la cursa de Moto3. Un dels seus rivals pel títol, l’italià Tony Arbolino, també hi va competir en el mateix campionat i va ser cinquè l’any 2016. Albert Arenas es va entrenar al circuit de Portimão el juny d’aquest any, quan preparava el retorn a la competició, i abans que fos inclòs en el calendari del mundial. Respecte al circuit, el gironí va explicar en un comunicat del seu equip: “És un circuit nou per a tots, malgrat que alguns pilots ja hi vam córrer fa anys en el FIM CEV. També m’hi vaig entrenar al juny abans del reinici del mundial.”

En aquesta ocasió només hi haurà un gran premi al circuit, no com en els darrers, en què s’han fet dues curses consecutives al mateix circuit. Albert Arenas ho va valorar: “Tinc ganes de veure el potencial que podem desenvolupar sense tants dies de proves com a València, que faciliten que els pilots arribin al límit.”

El pilot gironí afronta el GP de Portugal amb ganes d’anar a totes per defensar el seu lideratge de Moto3 i ser el campió. “Anirem a totes a Portimão; estem fent un treball molt sòlid i ens està donant molta força i molta serenitat per afrontar aquests dies tan importants.”

El GP de Portugal es va disputar per última vegada l’any 2012, i des del 2000 s’havia anat fent al circuit d’Estoril. Ara és el torn de Portimão.