MotoGP

El murcià de 16 anys Pedro Acosta torna a meravellar i també guanya a Portimão

El murcià de 16 anys Pedro Acosta (KTM) ha reiterat que és un pilot diferent amb una classe espectacular i s’ha endut la cursa de Moto3 del Gran Premi de Portugal, refermant la seva posició de líder del mundial i sumant el segon triomf consecutiu i el tercer podi. Tot plegat li atorga 70 punts de 75 possibles i el distancia substancialment dels seus perseguidors. Acosta ha temptejat Dennis Foggia (Honda) com si fos un veterà en el darrer tram de la cursa i l’ha superat en la darrera volta com fan els mestres. Un altre italià, Andrea Migno (Honda) ha completat el podi.

Quan faltaven pocs minuts d’arrencar la cursa, ha transcendit que tant el sud-africà Darryn Binder (Honda), el segon del mundial i que havia de sortir sisè, com el turc Deniz Öncü (KTM), cinquè, estaven sancionats per conducció irresponsable, el segon amb 5 segons de penalització, i que haurien de sortir des del garatge. S’afegien a Jeremy Alcoba (Honda), amb 5 segons de penalització i John McPhee (Honda), amb 10 segons en la sortida des del pit lane. El jesusenc Alcoba ha competit amb molt d’orgull contra les adversitats i ha estat capaç d’acabar catorzè.

Xavier Artigas (Honda) ha sortit com un llamp des de la cinquena posició en la segona fila, i al final de la primera volta liderava la cursa. Mala sort, però, per al de Sant Andreu de la Barca, que ha estat tocat per darrera per Gabriel Rodrigo (Honda) en un revolt de la tercera volta quan anava tercer. No ha pres mal però no ha pogut seguir. Tres zeros en tres curses. Foggia (Honda) –líder amenaçat durant moltes voltes–, Pedro Acosta (KTM), el líder del mundial, i Sergio Garcia (Gas Gas) s’han erigit en els pilots capdavanters però amb un nombrós grup d’aspirants com el mateix Rodrigo, que ha perdut pistonada perquè ha estat sancionat amb una volta llarga per haver fet caure Artigas, el poleman Andrea Migno (Honda), Jaume Masià (KTM) o el japonès Ayumu Sasaki (KTM). El bo i millor en un grup que s’ha anat definint fins als nou pilots. Sergio Garcia ha salvat la caiguda en la darrera volta però ha quedat descartat. Foggia i Acosta han deixat enrere els seus perseguidors i s’han jugat el triomf en una darrera volta memorable en què el murcià ha avançat l’italià i ha reiterat la seva qualitat excelsa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)